Operatie Interview - Khadija Arib, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 17 februari 2019 16:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen K. (Khadija) Arib i e.a.
organisatie De Balie i

Operatie Interview - Khadija Arib

Tijdens Operatie Interview wordt Khadija Arib geconfronteerd met de vragen van drie geheime interviewers. Pareert ze haar tegenstanders net zo makkelijk als in de Tweede Kamer?

Op 15-jarige leeftijd kwam ze vanuit Marokko naar Nederland. Veertig jaar later schopte ze het tot voorzitter van de Tweede Kamer: Khadija Arib. Al ruim drie jaar houdt ze streng toezicht op de Nederlandse democratie. Maar haar functie weerhoudt haar er niet van om zich soms fel uit te spreken: over het mislukken van integratie, bestuursfuncties van oud-politici in het bedrijfsleven, en de ‘vuilspuiterij’ van DENK. Op 17 februari geeft ze de touwtjes uit handen en wordt bevraagd door drie geheime interviewers tijdens Operatie Interview.


Inhoudsopgave

  1. De Balie
  2. Meer over...

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...