Innovatiemissie Verenigde Staten: 'Future of Automation' met minister Sigrid Kaag, San Francisco

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Den Haag
website: rvo.nl
datum 24 maart 2019 - 28 maart 2019
plaats San Francisco, Verenigde Staten
aanwezigen S.A.M. (Sigrid) Kaag i e.a.
organisatie Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) i

Bent u actief op het gebied van robotica, artificial intelligence (AI) of blockchain? En wilt u de Amerikaanse markt in Silicon Valley verkennen? Ga dan van 24 tot en met 28 maart mee met deze missie. Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking is erbij.

Tijdens deze innovatiemissie staan de thema’s robotica/AI en blockchain centraal. Hiermee versterken we het Nederlandse profiel in Silicon Valley op het gebied van de ‘Future of Automation’. Het uitgangspunt is de sterke Nederlandse basis voor Industry 4.0 en integratie van disruptieve technologieën als robotica in bedrijfsprocessen.

Doel

De missie heeft 3 hoofddoelen:

  • Het positioneren van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen als hightech en hoog-innovatief op het gebied van de 'Future of Automation';
  • Het opbouwen van een relevant netwerk om de handel te bevorderen en mogelijkheden te onderzoeken voor R&D-samenwerking;
  • Het verkennen van de Amerikaanse ontwikkeling op het gebied van blockchain en artificial intelligence.

Kleinschalig en verkennend

De missie heeft een verkennend karakter en is daarom kleinschalig en gefocust. Het programma bevat 2 hoofdthema’s: robotica/AI en blockchain. Aan elk thema kunnen ongeveer 10 experts deelnemen uit het bedrijfsleven en de kenniswereld. Voor beide thema’s geldt dat het programma zal bestaan uit een combinatie van bedrijfsbezoeken en seminars.

Programma

De precieze invulling van het programma vindt plaats in afstemming met de deelnemers.

Deelnemersprofiel en selectie

Omdat het om een verkennende missie gaat, is het aantal deelnemers beperkt. Per organisatie kan 1 persoon zich aanmelden voor deelname aan deze missie. Hierbij voeren wij een selectie uit.

Wij verwachten dat u een expert bent in 'The Future of Automation', specifiek op het gebied van robotica/AI of blockchain. U bent in staat om gesprekken te voeren met Amerikaanse tegenhangers, op basis van uw kennis en ervaring in het veld.

Daarnaast streven wij in beide thema’s van deze innovatiemissie, naar een goede balans tussen deelnemers uit de industrie en kennisinstellingen.

Wij moedigen vrouwelijke ondernemers en wetenschappers in het bijzonder aan om zich aan te melden.

Deelname en meer informatie

Deelname kost € 250 excl. btw per organisatie (maximaal 1 deelnemer per organisatie).

Wilt u deelnemen of heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

Team IRIS, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Roy Paulissen

E: roy.paulissen@rvo.nl

of

Ruben Wassink

E: ruben.wassink@rvo.nl

Organisatie

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voert deze missie uit in samenwerking met de missiepartners FME, Holland Robotics, de Dutch Blockchain Coalition, het Innovatie Attaché Netwerk in de VS, het consulaat-generaal in San Francisco en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Download

Missieboekje innovatiemissie Verenigde Staten: 'Future of Automation' met minister Sigrid Kaag, 24 t/m 28 maart 2019

PDF-document, Engelstalig | 986,19 KB


1.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Dit is een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is op 1 januari 2014 ontstaan uit een fusie van Agentschap NL en de Dienst Regelingen.

Deze Rijksdienst is actief op het gebied van duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Het doel is om kansen van ondernemers te vergroten en hun positie te versterken. De Rijksdienst kan ondernemers helpen met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving. Zij werkt in opdracht van ministeries en de Europese Unie.

2.

Meer over...