Portefeuillehouders gezocht!

Met dank overgenomen van Jonge Democraten (JD) i, gepubliceerd op donderdag 17 januari 2019.

We zoeken Jonge Democraten met een binding met Defensie & Internationale Veiligheid, de Europese Unie of Volksgezondheid,die zich de komende tijd willen inzetten op een van deze thema's als portefeuillehouder. In deze rol geef je leiding aan een politiek-inhoudelijke werkgroep, adviseer je het Landelijk Bestuur over jouw thema en draag je bij aan het ontwikkelen van onze inhoudelijke lijn als vereniging.

Defensie & Internationale Veiligheid

Burgeroorlogen die zich ver weg afspelen zien steeds vaker uitwerkingen op de Nederlandse veiligheid. Nieuwe technologieën schudden militaire verhoudingen door elkaar en brengen nieuwe risico’s op het toneel. En alsof dat niet genoeg is, is de internationale orde tot in zijn fundamenten aan het veranderen. Genoeg ontwikkelingen, dus, die een sterke inspanning vergen om blijvend antwoorden te vinden op vraagstukken over Defensie en internationale veiligheid. De politieke werkgroepen zijn een centraal onderdeel in het functioneren van de JD. Ze verzamelen expertise op hun beleidsgebied en leveren hiermee input aan het landelijk bestuur. Op hun beurt kunnen afdelingen of het landelijk bestuur ondersteuning verlangen wanneer dit voor hun activiteiten nodig is. Heb jij een hart voor Defensie, en deel je ons geloof in internationale samenwerking? Ben je daarbij bereid een team van vrijwilligers aan te sturen - en zelf ook verantwoordelijkheden te nemen binnen een politieke jongerenorganisatie? Solliciteer dan nu! Voor vragen kun je contact opnemen met de huidige portefeuillehouder Aron Vrieler via ph.defensie@jd.nl.

Europese Unie

De Europese Unie is continu in beweging. Dat moet ook wel, want de uitdagingen (Brexit, migratie,klimaat) zijn groot en als Nederland zijn wij dan eigenlijk maar een heel klein landje. Als portefeuillehouder EU aan jou de schone taak om invulling te geven aan de JD visie omtrent de Europese Unie. Waar moet het heen - willen we meer of minder Europa? Als portefeuillehouder geef je leiding aan een van de meest relevante werkgroepen van de JD en krijg je tevens de kans om de JD te vertegenwoordigen op evenementen. Op de koop toe krijg je een mooi netwerk binnen de D66 Europa-club. Ook worden geregeld trainingen aangeboden vanuit de JD om jezelf verder te ontwikkelen. Voor vragen kan je contact opnemen met de huidige portefeuillehouder Europese Unie Bas Steendam via ph.eu@jd.nl.

Volksgezondheid

Ben jij geïnteresseerd in de zorg en lijkt het je leuk een werkgroep te leiden die hierover nadenkt? Solliciteer dan als portefeuillehouder Volksgezondheid! Als portefeuillehouder ben je verantwoordelijk voor de projecten van je werkgroep (activiteiten, persberichten, politieke voorstellen) en adviseer je het Landelijk Bestuur over zorgonderwerpen. Afgelopen jaar hebben we een excursie naar Londen georganiseerd, een symposium over kindereuthanasie georganiseerd en een nieuw hoofdstuk Volksgezondheid voor het Politiek Programma geschreven. Wil je meer weten? Neem dan contact op met onze huidige portefeuillehouder Volksgezondheid Bas ter Brugge via ph.zorg@jd.nl

-------

Solliciteren kan door uiterlijk 10 februari om 23:59 een motivatiebrief van max. 400 woorden en je CV te mailen naar politiek@jd.nl. De sollicitatiegesprekken zullen daarna z.s.m. plaatsvinden. De nieuwe portefeuillehouders treden bij voorkeur per 1 maart in functie.

Heb je zelf geen interesse, maar ken je iemand binnen de vereniging die perfect zou zijn voor deze functie? Maak dan (anoniem) gebruik van www.tipdepoho.jd.nl en laat ons weten wie wij zouden moeten benaderen!