35124 - Wijziging van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg in verband met de financiŽle toetsing van voorgedragen kwaliteitsstandaarden - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Maandag 9 december 2019
kalender

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Dit wetsvoorstel werd op 22†januari†2019 ingediend door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, De Jonge†i.

 

Een kwaliteitsstandaard is een openbaar document waarin wordt beschreven wat goede zorgverlening inhoudt. Zorgaanbieders en zorgverleners, cliŽntorganisaties en organisaties van zorgverzekeraars of uitvoerders van de Wet langdurige zorg stellen een kwaliteitsstandaard op. De manier waarop kwaliteitsstandaarden nu tot stand komen, kan leiden tot stijgende zorgkosten, zonder dat de minister dit tijdig kan voorkomen. Het wetsvoorstel introduceert een financiŽle toetsing door de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) of de minister voor Medische Zorg. Zij moeten toestemming geven voor publicatie van een kwaliteitsstandaard met substantiŽle financiŽle gevolgen. Het doel van het wetsvoorstel is om de collectieve zorguitgaven onder controle te houden.

1.

Volledige titel

FinanciŽle toetsing voorgedragen kwaliteitsstandaarden zorg

 

2.

Documenten

(19 stuks)

2 22†januari†2019, Koninklijke boodschap, nr. 1     KST351241
Koninklijke boodschap - Wijziging van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg in verband met het creŽren van een bevoegdheid voor Onze Minister om een voorgedragen kwaliteitsstandaard vanwege financiŽle gevolgen niet in het openbaar register op te nemen (financiŽle toetsing voorgedragen kwaliteitsstandaarden)
 
2 22†januari†2019, voorstel van wet, nr. 2     KST351242
Voorstel van wet - Wijziging van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg in verband met het creŽren van een bevoegdheid voor Onze Minister om een voorgedragen kwaliteitsstandaard vanwege financiŽle gevolgen niet in het openbaar register op te nemen (financiŽle toetsing voorgedragen kwaliteitsstandaarden)
 
2 22†januari†2019, memorie van toelichting, nr. 3     KST351243
Memorie van toelichting - Wijziging van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg in verband met het creŽren van een bevoegdheid voor Onze Minister om een voorgedragen kwaliteitsstandaard vanwege financiŽle gevolgen niet in het openbaar register op te nemen (financiŽle toetsing voorgedragen kwaliteitsstandaarden)
 

3.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

4.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met het inleidende gedeelte van de memorie van toelichting, alle documenten in dit dossier, een overzicht van Internetconsultatiedocumenten en reacties, een overzicht van door dit wetsvoorstel gewijzigde wetten en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van ANP en PDC Informatie Architectuur.

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn, op de voet. De monitor signaleert de recent aan deze dossiers toegevoegde documenten en de vergaderingen waarin ze aan de orde komen. U ziet in ťťn oogopslag van elk lopend wetsvoorstel de stand van zaken. Via e-mail-alerts en de nieuwsbrieffunctie zijn u en uw relaties altijd onmiddellijk op de hoogte.

Als u meer wilt weten over de Parlementaire Monitor, bekijk dan de uitgebreide beschrijving op www.pdc.nl of neem contact met ons op via info@parlementairemonitor.nl.