Reactie van: R.P. van Leeuwen bij: Herzien concept AMvB Verkeerverdelingsregel tussen Amsterdam Airport Schiphol (AAS) en Lelystad Airport (LA)

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: R.P. van Leeuwen bij: Herzien concept AMvB Verkeerverdelingsregel tussen Amsterdam Airport Schiphol (AAS) en Lelystad Airport (LA)
Document­datum 17-01-2019
Publicatie­datum 19-01-2019
Van R.P. van Leeuwen

2.

Tekst

Vraag1 Hebt u vragen of opmerkingen? Op alle onderdelen en de toelichting kan worden gereageerd.

opmerking: een nieuwe luchthaven in het centrum van Nederland is overbodig en ongewenst vanwege geluidhinder voor omwonenden. Er is bovendien capaciteit aanwezig bij de vliegvelden Rotterdam, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Düsseldorf, Niederrhein (Weeze). Vanaf mijn woonplaats in Oost-Nederland hebben al deze vliegvelden ongeveer dezelfde reistijd.

Daarnaast is het voor het klimaat verstandiger om het aantal vluchten te gaan beperken, b.v. door de prijs te verhogen. Hoe hoger de prijs, hoe minder er gevlogen zal worden. Tijd voor echte keuzes?

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.