Reactie van: Dhr. K van Zijderveld bij: Herzien concept AMvB Verkeerverdelingsregel tussen Amsterdam Airport Schiphol (AAS) en Lelystad Airport (LA)

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: Dhr. K van Zijderveld bij: Herzien concept AMvB Verkeerverdelingsregel tussen Amsterdam Airport Schiphol (AAS) en Lelystad Airport (LA)
Document­datum 17-01-2019
Publicatie­datum 18-01-2019
Van Dhr. K van Zijderveld

2.

Tekst

Vraag1 Hebt u vragen of opmerkingen? Op alle onderdelen en de toelichting kan worden gereageerd.

Het is schandalig dat de overheid inzet op verdere groei van vliegverkeer terwijl op het zelfde moment de burgers en de industie gedwongen worden de CO2 uitstoot fors te beperken. Lelystad airport gaat low budgetvluchten faciliteren en zorgt ervoor dat hier ook meer ruimte voor komt. In plaats hiervan zou de overheid korte vakantievluchten veel zwaarder (financieel) moeten belasten zodst de vervuiler ook werkelijk betaald. Hierdoor wordt de groei an vakantie vliegverkeer afgeremd en wordt ander vervoer ( bijvoorbeeld de trein) weer een alternatief. Nu worden veel Nederlanders opgezadeld met onnodig lawaai. En de consultatie is leuk voor de bühne maar uiteindelijk zal het niets helpen. De zg geluidsmeting van de proefvlucht heeft bewezen dat de geluidsoverlast onder de laagvliegroutes veel groter is dan berekend in de MER. Toch gast de minister vrolijk door. De herverdelingsregeling is terecht door Brussel afgewezen. Toch gaat de minister vrolijk verder. Mijn vertrouwen in de overheid is gedurende de laatste jaren volledig verdwenen. En ik en één vande velen. Ik hoop dat er veel schade procedures zullen volgen. Waardevermindering van ons onroerend goed, stress en verminderd leefgenot, gezondheidsschade..

Er komt een moment dat de politiek hiervoor wordt afgestraft. Maar dan zitten de huidige beleidsmakers al lang weer op veilige plekken. Dat zie je wel aan de voormalige staatssecretaris (Sharon D). Onder haar leiding zijn er verl procedurele fouten gemaakt maar die zit nu niet in de vuurlinie.. Ik stuur geen bijlage bij deze zienswijze omdat ik vanuit Zuid Amerika daarvoor niet in de gelegenheid ben. Maar ik maak dus bij dezen bezwaar tegen opening van Lelystad Airport voordat de herverdeling van het luchtruim heeft plaatsgevonden. Lelystad Airport met laagvliegroutes is onacceptabel! Ook vrachtverkeer is onacceptabel.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.