Ons alternatief: laat de grote vervuilers betalen

Met dank overgenomen van L.F. (Lodewijk) Asscher i, W.J. (William) Moorlag i, gepubliceerd op dinsdag 15 januari 2019.

Nederland verdient een kabinet dat de opwarming van de aarde tegengaat en de grote vervuilers laat betalen. Maar dat zijn niet de plannen van Rutte en Wiebes. Een jaar lang onderhandelden ze over het klimaatakkoord.

Het resultaat? De milieuclubs en vakbonden liepen gedesillusioneerd weg, de grootste vervuilers betalen het minst en krijgen bijna alle beschikbare subsidie en gewone Nederlanders blijven achter met de rekening. Zelfs het klimaatbeleid wordt door Rutte ingezet als een pinautomaat voor de grote bedrijven.

Zelfs het klimaatbeleid wordt door Rutte ingezet als een pinautomaat voor de grote bedrijven.

Deze aarde is de enige plek waar onze kinderen kunnen wonen en een bestaan kunnen opbouwen. Je wil zeker zijn dat zij kunnen rekenen op een schone toekomst. We kunnen later niet zeggen dat we niet gewaarschuwd zijn voor klimaatverandering. Het is onze verantwoordelijkheid om nu in te grijpen. Maar dat gaat alleen lukken als we de grote vervuilers durven aan te pakken en de rekening eerlijk delen.

Een eerlijker, vrolijker en groener alternatief is mogelijk, daarom hebben wij vandaag ons voorstel opgestuurd naar het Planbureau voor de Leefomgeving.

Een eerlijker, vrolijker en groener alternatief is mogelijk. Daarom hebben wij vandaag ons voorstel opgestuurd naar het Planbureau voor de Leefomgeving. Wij willen dat grote bedrijven via een CO2-heffing gaan betalen voor hun uitstoot. De opbrengst gebruiken wij om de energierekening voor gewone mensen te verlagen en om te investeren in duurzame energie en innovatie.

Dat alternatief gaat er komen als genoeg mensen van zich laten horen. Daar ben ik van overtuigd. Doe daarom mee en teken de petitie. Zodat we zeker kunnen zijn van een schone toekomst en de rekening daar neerleggen waar hij hoort.

Laat de grote vervuilers betalen

Doe mee en laat het kabinet Rutte III weten dat de grote vervuilers moeten betalen. Teken de petitie

Ik wil op de hoogte blijven van deze actie