Voedsel voor de geest

Met dank overgenomen van J.C. (Hans) van Baalen i, gepubliceerd op maandag 7 januari 2019, 17:33.

Toen het hoofdgerecht nog moest beginnen, hield spreker prof. Jaap Seidell een vurig pleidooi voor het eten van meer groente. Het ontlokte de genodigden van de nieuwjaarslunch van Genootschap Hendrik VIII een ongeruste blik op de menukaart.

Voedsel was het overkoepelende thema van deze nieuwjaarsbijeenkomst van het genootschap, dat vooral bestaat uit Limburgse notabelen, dat twintig jaar bestaat.

Het was alweer hun twaalfde nieuwjaarszitting in hotel La Butte aux Bois in het Belgische Lanaken, onder het bezielende voorzitterschap van Leo van der Kant. Als oprichter van Sprekersbureau Assemblee is hij altijd een garantie voor goede voeding voor de geest, nooit weg bij het begin van een nieuw jaar.

Europarlementariër Hans van Baalen vertelde dat liberalen in Brussel aansluiting zoeken bij de beweging van de Franse president Emmanuel Macron: „Het is een kans om op Europees niveau betrokkenheid te vinden bij de gewone burger, die te veel belasting betaalt”, zei hij, in weerwil van de ’gele hesjes’-demonstraties, juist in Frankrijk.

Lees het hele artikel in De Telegraaf of via Blendle