WGK009611NL - wetsvoorstel
Wet taal en toegankelijkheid
Pre-dossier

 

Dit wetsvoorstel is een uitwerking van de Visiebrief internationalisering in het ho en het mbo van juni 2018 van de Minister van OCW, Ingrid van Engelshoven. Het voorstel bevat daarnaast de in het regeerakkoord opgenomen maatregel waarmee een toestemmingsvereiste wordt ingevoerd voor het kunnen voeren van een numerus fixus voor bacheloropleidingen in het hoger onderwijs. Ook wordt met dit wetsvoorstel het instellingscollegegeld gemaximeerd, naar aanleiding van een aangenomen motie van de leden Van Meenen en Westerveld.

Inhoudsopgave

  1. Volledige titel
  2. Disclaimer

1.

Volledige titel

Wijziging van onder meer de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek en de Wet educatie en beroepsonderwijs in verband met het stellen van voorschriften ten behoeve van de toegankelijkheid van het hoger onderwijs en met betrekking tot taal in het hoger en middelbaar beroepsonderwijs (Wet taal en toegankelijkheid)

 

2.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld en wordt zo nodig iedere 1 à 2 uur geactualiseerd. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.