AOb Onderwijsdebat met Kirsten van den Hul, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 21 januari 2019 19:30 - 21:00
plaats Den Haag
locatie Dudok in Den Haag, Dudok Toon locatie
aanwezigen J.P. (Peter) Kwint i, P.H. (Paul) van Meenen i, R.J. (Rudmer) Heerema i, E.M. (Lisa) Westerveld i, K.A.E. (Kirsten) van den Hul i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

De AOb houdt op 21 januari een groot onderwijsdebat waar onderwijswoordvoerders uit de Tweede Kamer met elkaar -en met het publiek- in discussie gaan over het lerarentekort. Kom jij ook? Schrijf je in!

Hét onderwerp is het lerarentekort. Dat kan ook bijna niet anders. Met in haar kielzog:

  • De verhoogde werkdruk op collega-leraren, ondersteuners en leidinggevenden
  • De kwaliteit van het onderwijs die in alle sectoren onder druk staat
  • Politieke maatregelen die verdampen omdat het tekort aan personeel overheerst

In het primair onderwijs haalt het lerarentekort inmiddels vrijwel dagelijks het nieuws. In het voortgezet onderwijs wordt het steeds moeilijker om docenten in tekortvakken te vinden, en zorgt de werkdruk ervoor dat nieuwkomers afschrikken. In het mbo geven instructeurs vaak lessen die eigenlijk door bevoegde docenten gegeven moeten worden. Voor die docenten lonkt het bedrijfsleven waar de lonen een stuk hoger liggen. Deze, en andere onderwerpen willen we de politici voorleggen.

Het debat

Debatleider is Lennart Booij. Ooit was Booij voorzitter van het LAKS (Landelijk Actiecomité Scholieren). Hij richtte campagnebureau BKB op en werkte bij het Stedelijk Museum. Tegenwoordig handelt hij in kunst, presenteert radio-programma Opium en adviseert en coacht.

Hij leidt het onderwijsdebat met Tweede Kamerleden over het lerarentekort. De volgende Kamerleden zijn aanwezig:

  • Kirsten van den Hul (PvdA)
  • Peter Kwint (SP)
  • Rudmer Heerema (VVD)
  • Lisa Westerveld (GroenLinks)
  • Paul van Meenen (D66)

Kom dan naar Dudok in Den Haag. Het debat is op maandagavond 21 januari van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop is vanaf 19.00 uur.

Er is plaats voor 100 mensen uit het onderwijs, dus meld je snel aan.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...