Reactie van: Van Lodensteincollege (drs H van Grol) bij: Wetsvoorstel afschaffing lerarenregister

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: Van Lodensteincollege (drs H van Grol) bij: Wetsvoorstel afschaffing lerarenregister
Document­datum 15-12-2018
Publicatie­datum 16-12-2018
Van Van Lodensteincollege (drs H van Grol)

2.

Tekst

Vraag1 - In hoeverre vindt u dat het lerarenregister in huidige vorm moet blijven bestaan in de wet terwijl niet duidelijk is hoe de nieuwe koers voor professionalisering van leraren eruit ziet?

  • Wat is uw mening over de verplichting van het bevoegd gezag om een professioneel statuut vast te stellen? In hoeverre zou deze verplichting reeds voorafgaand aan de nieuw te ontwikkelen koers van het lerarenregister moeten gelden?
  • Wat is uw opvatting over het wettelijk verplichte bekwaamheidsdossier dat het bevoegd gezag over leraren moet bijhouden?
  • Wat is uw opvatting over een wettelijke definitie van het beroep leraar?

Het is vanaf het begin erg onduidelijk geweest wat de status van het lerarenregister was.

Het is goed dat het bevoegd gezag een professioneel nascholingstatuut vasstelt. Dat geeft een kwaliteitsimpuls. Het kan de basis zijn voor een vernieuwd lerarenreigser.

Ik ben voor een verplicht bekwaamheidsdossier voor leraren. Dat bevordert de kwaliteit van onderwijs. Het mag zelfs zo zijn dat het bevoegd gezag dit verplicht stelt en controleert.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.