WGK010665NL - wetsvoorstel
Wet franchise
Pre-dossier

 

Het wetsvoorstel bevat een wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek, waarbij een nieuwe titel (franchiseovereenkomst) wordt ingevoerd ter versteviging van de positie van de franchisenemers jegens de franchisegever. Het wetsvoorstel biedt een regelgevend kader op vier deelgebieden. Dit zijn de precontractuele informatie-uitwisseling van informatie, de tussentijdse wijziging van een franchiseovereenkomst, het overleg tussen de franchisegever en zijn franchisenemers en de beëindiging van de franchiserelatie. Het wetsvoorstel bevat delegatiegrondslagen om deze kaders waar nodig bij AMvB nader uit te werken.

Inhoudsopgave

  1. Volledige titel
  2. Disclaimer

1.

Volledige titel

Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek in verband met de invoering van regels omtrent de franchiseovereenkomst (Wet franchise)

 

2.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld en wordt zo nodig iedere 1 à 2 uur geactualiseerd. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.