34857, nr. 13 - Amendement Ellemeet/Van der Staaij over het vervallen van de delegatiebepalingen na drie jaar - Wijziging Jeugdwet, WMO 2015 en Zorgverzekeringswet inzake het verplichten van gemeenten tot samenwerking en lagere uitvoeringslasten

Dit amendement op het wetsvoorstel Wijziging Jeugdwet, WMO 2015 en Zorgverzekeringswet inzake het verplichten van gemeenten tot samenwerking en lagere uitvoeringslasten werd op 11 december 2018 ingediend door de Tweede Kamerleden Corinne Ellemeet (GL) i en Kees van der Staaij (SGP) i.
 
De toelichting van de indieners luidt als volgt:
 

Dit amendement voorziet in het opnieuw tijdelijk maken van de delegatiebepalingen over regionale samenwerking in de Jeugdwet en de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 die met dit wetsvoorstel bewerkstelligd wordt. Deze delegatiebepalingen dienen na drie jaren uit de wet te worden gehaald. De indieners zijn van mening dat het voorbarig is om middels een permanente bevoegdheid noodzakelijke samenwerking tussen gemeenten in het gedecentraliseerde stelsel af te dwingen en pleiten daarom voor een verlenging van de tijdelijke bevoegdheid van de Minister. Voor het gebrek aan noodzakelijkheid van een permanente delegatiebepaling in dit stelsel verwijzen de indieners naar het advies van de Raad van State.

 

Inhoudsopgave

  1. Documenten
  2. Dossier

1.

Documenten

2 11 december 2018, amendement, nr. 13     KST3485713
Amendement Ellemeet/Van der Staaij over het vervallen van de delegatiebepalingen na drie jaar
 

2.

Dossier