Lijst van vragen: Verslag houdende een lijst van vragen over wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (XIII), de begrotingsstaten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het Diergezondheidsfonds (F) voor het jaar 2018 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota) (deel EZK) (Kamerstuk 35095-XIII) - Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (XIII), de begrotingsstaten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het Diergezondheidsfonds (F) voor het jaar 2018 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verslag houdende een lijst van vragen over wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (XIII), de begrotingsstaten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het Diergezondheidsfonds (F) voor het jaar 2018 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota) (deel EZK) (Kamerstuk 35095-XIII)
Document­datum 06-12-2018
Publicatie­datum 06-12-2018
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

35095-XIII Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (XIII), de begrotingsstaten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en het Diergezondheidsfonds (F) voor het jaar 2018 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

nr. VERSLAG HOUDENDE EEN LIJST VAN VRAGEN

Vastgesteld (wordt door griffie ingevuld als antwoorden er zijn)

De vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat, belast met het voorbereidend onderzoek van dit voorstel van wet, heeft de eer verslag uit te brengen in de vorm van een lijst van vragen (deel Economische Zaken en Klimaat) met de daarop gegeven antwoorden.

De vragen zijn op 6 december 2018 voorgelegd aan de minister van Economische Zaken en Klimaat. Bij brief van XXX zijn de vragen door de minister en de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat beantwoord.

Met de vaststelling van het verslag acht de commissie de openbare behandeling van het wetsvoorstel voldoende voorbereid.

Voorzitter van de commissie,

Diks

Adjunct-griffier van de commissie,

Kruithof

Nr

Vraag

Bijlage

Blz. (van)

t/m

1

Hoe staat het met het operationele afbouwplan van de gaswinning, kan dit verder worden toegelicht?

2

Worden de gesloten gasputten rondom Loppersum al ontmanteld? Zo nee, wanneer gaat dat starten en wanneer zal dat afgerond zijn?

3

Waarom worden er slechts negen bedrijven verplicht om over te schakelen van laagcalorisch naar hoogcalorisch gas en waarom niet alle 170 bedrijven die u eerder heeft aangeschreven?

4

Kan de afbouw van de gaswinning alsnog in de wet worden vastgelegd?

5

Is het met betrekking tot de tijdelijke begrotingsreserve voor eventuele maatregelen voor aanvullende CO2-reductie mogelijk om dit via het klimaatakkoord te realiseren en om het budget dan daarvoor te reserveren?

5

6

Wie controleert de doelmatigheid van de toegekende subsidies binnen de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT)?

15

7

Op basis van welke criteria wordt de doelmatigheid van de toegekende subsidies binnen de MIT bepaald?

15

8

Hoe wordt bepaald welk budget iedere afzonderlijke provincie krijgt met betrekking tot de MIT?

15

9

Wat voor effect heeft de onderbenutting van de SDE+ regeling op de begroting?

21

10

Welke bedrijven worden gecompenseerd vanuit de compensatie Energie-intensieve Bedrijven gegeven en hoeveel compensatie krijgen zij per bedrijf?

22

11

Wat is de dekking van de Begrotingsreserve Maatregelen voor CO2-reductie?

26

12

Heeft u al een idee waar de Begrotingsreserve Maatregelen voor CO2-reductie mogelijk aan kan worden besteed?

26

13

Hoe wordt besloten waar de middelen uit de Begrotingsreserve Maatregelen voor CO2-reductie aan worden besteed?

26

14

Wat zijn volgens u mogelijke maatregelen waar de Begrotingsreserve Maatregelen voor CO2-reductie aan kan worden besteed, kunt u dit uitsplitsen in megaton CO2-winst per maatregel?

26

15

Kan er iets gezegd worden over de bestemming van de 500 miljoen klimaatreserve, welke ideeën bestaan er al?

26

16

Gaat de klimaatreserve bijvoorbeeld naar de grootverbruikers van gas? Zo ja, wordt er dan onderscheid gemaakt in soorten industrie?

26

17

Gaat de klimaatreserve naar Carbon Capture en Storage (CCS)?

26

2/2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.