Lijst van vragen: Verslag houdende een lijst van vragen inzake wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2018 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota) (Kamerstuk 35095-V) - Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2018 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verslag houdende een lijst van vragen inzake wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2018 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota) (Kamerstuk 35095-V)
Document­datum 06-12-2018
Publicatie­datum 06-12-2018
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

35095-V Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2018 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

nr. Lijst van vragen en antwoorden

Vastgesteld

De vaste commissie voor Buitenlandse Zaken heeft een aantal vragen voorgelegd aan de minister van Buitenlandse Zaken over de Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2018 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota) (35095-V).

De daarop door de minister gegeven antwoorden zijn hierbij afgedrukt.

Voorzitter van de commissie,

Pia Dijkstra

Griffier van de commissie,

Van Toor

Nr

Vraag

Bijlage

Blz. (van)

t/m

1

Is al bekend welke (nieuwe) activiteiten op het gebied van cybersecurity vanuit het budget van de Homogene Groep Internationale Samenwerking (HGIS) zullen worden gefinancierd?

3

2

Kunt u de toevoeging van € 50 miljoen aan de begroting van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking voor de EU Facility for Refugees in Turkey II (FRIT II) toelichten? Waar wordt deze € 50 miljoen precies aan uitgegeven?

3

3

Welke stabiliteitsprogramma’s hebben aan het eind van de looptijd onbestede middelen? Kunt u per programma aangeven om welk bedrag het gaat?

4

4

Op welke wijze worden de extra ontvangsten door restituties op enkele stabiliteitsprogramma’s, extra consulaire ontvangsten voor visa, de extra ontvangsten vanwege ontstane koerseffecten op betalingen in buitenlandse valuta en lagere ontvangsten doordat minder onroerend goed is verkocht dan eerder geraamd binnen de begroting van Buitenlandse Zaken alternatief ingezet? Waar worden de extra ontvangsten specifiek op ingezet?

4

5

Welke “extra inzet op het gebied van vrede, veiligheid en stabiliteit in de Caribische regio” wordt bedoeld?

5

6

Welke organisaties voeren de activiteiten ten behoeve van stabiliteit in Colombia uit?

5

7

Op welke wijze wordt de ophoging met de extra € 3 miljoen in 2018 voor mensenrechten specifiek ingezet? Kunt u “verschillende activiteiten gerelateerd aan bescherming van journalisten, vrijheid van religie- en levensovertuiging en gelijke rechten voor LHBTI’s” specificeren?

5

8

Op welke wijze wordt de ophoging met de extra € 3 miljoen in 2018 voor mensenrechten binnen de begroting opgevangen? Waar wordt deze ophoging vandaan gehaald?

5

9

Waarom is er sprake van een lagere verdragscontributie aan de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE)? Op welke wijze worden de hiermee vrijgekomen middelen ingezet?

5

10

Op welke wijze worden de vrijgekomen middelen naar aanleiding van de naar beneden bijgestelde afdrachten aan het 11e Europees Ontwikkelingsfonds (EOF) besteed?

6

11

Waarom is het nog niet mogelijk alle voorziene uitgaven tijdens de opstartfase van de intensiveringsmiddelen voor versterking van het postennet en uitvoeringskosten ontwikkelingssamenwerking naar aanleiding van het Regeerakkoord volledig te verrichten?

6

12

Welke voorziene uitgaven zijn nog niet volledig verricht? Op welke wijze worden deze het komend jaar wel uitgegeven?

6

13

Wat is het gevolg van de verlaging van het budget “overige” op artikel 2.4 om intensiveringen op andere artikelonderdelen mogelijk te maken? Kan gespecificeerd worden wat onder “overige” valt waar het budget voor verlaagd wordt en met hoeveel?

11

12

14

Welke ICT-voorzieningen met betrekking tot vreemdelingenverkeer worden bedoeld?

18

15

Wat is de reden dat op artikel 4.1 het budget voor consulaire dienstverlening per saldo afneemt met € 3,1 miljoen?

18

Totaallijst feitelijke vragen Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2018 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota) (35095-V) 2/2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.