Lijst van vragen: Verslag houdende een lijst van vragen inzake wijziging van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2018 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota) (Kamerstuk 35095-XVII) - Wijziging van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2018 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verslag houdende een lijst van vragen inzake wijziging van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2018 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota) (Kamerstuk 35095-XVII)
Document­datum 06-12-2018
Publicatie­datum 06-12-2018
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

35095-XVII Wijziging van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2018 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota)

nr. Lijst van vragen en antwoorden

Vastgesteld

De algemene commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft een aantal vragen voorgelegd aan de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking over de Wijziging van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2018 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota) (35095-XVII).

De daarop door de minister gegeven antwoorden zijn hierbij afgedrukt.

Voorzitter van de commissie,

De Roon

Adjunct-griffier van de commissie,

Meijers

Nr

Vraag

Bijlage

Blz. (van)

t/m

1

Welk deel van de noodhulp die is vrijgemaakt ten behoeve van de Bovenwindse eilanden (kunnen) worden toegerekend aan Official Development Assistance (ODA, officiële ontwikkelingshulp)?

2

Wat veroorzaakt de vertraging bij de uitvoering van het Dutch Good Growth Fund (DGGF)?

3

3

Waarom wordt de € 50 miljoen voor de EU-Turkijedeal uit de begroting van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking betaald en niet uit de begroting van Justitie en Veilighei? Is dit ODA-geld?

4

4

Hoe wordt gegarandeerd dat die € 50 miljoen enkel wordt gebruikt ter verbetering van de omstandigheden van vluchtelingen in Turkije en niet ook voor grensbewaking?

4

5

Welke voorwaarden zijn gesteld aan de overboeking van het geld in het kader van de EU-Turkijedeal?

4

6

Waarom wordt de eerstelijnsopvang van asielzoekers uit ODA-geld betaald?

4

7

Welke andere landen betalen nog meer alle eerstelijnsopvang van asielzoekers uit landen van de Development Assistance Committee van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO-DAC) uit ODA-geld?

4

8

Is het verplicht om eerstelijnsopvang van asielzoekers in Nederland uit ODA-geld te betalen of is dit een politieke keuze?

4

9

Kunt u toelichten wat de stelselwijziging op artikel 1.3 in relatie tot de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) precies betekent en welke consequenties dit heeft voor de begroting?

8

10

Kunt u toelichten welke aanpassingen er in de DGGF-voorwaarden hebben plaatsgevonden om het fonds meer toe te snijden op de financieringsbehoeften?

9

11

Kunt u toelichten hoe de toename van de verplichtingen op artikel 2 is verdeeld over de artikelonderdelen?

9

12

Waarom is de financiering van de publiek-private Werkplaats vertraagd?

9

13

Welk wegenprogramma in Benin wordt bedoeld? Met welk doel en uit welk fonds wordt dit project gefinancierd?

13

14

Kunt u toelichten hoe de toename van de verplichtingen op artikel 2 is verdeeld over de artikelonderdelen? Wordt er extra geïnvesteerd in klimaatadaptatie en klimaatmitigatie in ontwikkelingslanden?

13

15

Kunt u de verlaging van € 15,93 miljoen bij de subsidie op artikel 2.3 ten behoeve van 'Duurzaam gebruik natuurlijke hulpbronnen en klimaat algemeen' nader toelichten?

13

16

Wat veroorzaakt de vertraging bij het nieuwe NUFFIC-programma: Orange Knowledge Programme?

13

17

Wat zijn precies de 'opstartproblemen' van het Orange Knowledge Programma? Hoeveel bedraagt de vertraging?

13

18

Kunt u een toelichting geven op de afname van de verplichtingen op artikel 3 met €33,7 miljoen?

14

19

Wat is de reden dat UNICEF € 5 miljoen minder krijgt op artikel 3.1?

15

20

Wat is de reden dat op artikel 3.2 € 7,6 miljoen minder beschikbaar is voor subsidies ten behoeve van gelijke rechten en kansen voor vrouwen?

15

21

Welke extra inzet in Afghanistan wordt uit de begroting van Buitenlandse Handel en Ontwikeklingssamenwerking betaald?

19

22

Welk programma op het gebied van ontwikkelingssamenwerking in Somalië wordt bedoeld? Uit welke activiteiten bestaat dit programma?

19

23

Kunt u toelichten of de overheveling van de bedragen rond opvang in de regio de budgetten voor het hele jaar 2018 betreffen of dat in aanloop naar 2019 een deel van de middelen voor opvang in de regio al op artikel 4 wordt verantwoord?

22

Totaallijst feitelijke vragen Wijziging van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2018 (wijziging samenhangende met de Najaarsnota) (35095-XVII) 7/7


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.