NGIZ Utrecht | Terug naar de jaren zeventig

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 29 november 2018 18:00 - 19 december 2018 20:45
plaats Utrecht
aanwezigen J.P. (Jan) Pronk i, B.A. (Beatrice) de Graaf i e.a.
organisatie Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ) i

Op 29 november organiseert het NGIZ Utrecht een discussiebijeenkomst ‘Terug naar de jaren zeventig’. De bijeenkomst begint om 16.00 in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht, en duurt tot circa 17.45 uur, met na afloop een borrel. Aanleiding is het verschijnen van het boek van emeritus professor Duco Hellema (tevens voormalig voorzitter van NGIZ-Utrecht), getiteld The Global 1970s: Radicalism, Reform, and Crisis (Routledge, 2018).

Tijdens de bijeenkomst introduceert de auteur uiteraard zijn boek. Hierna volgen bijdragen van prof. Hans Schenk en prof. Rosemarie Buikema. Het eerste exemplaar zal worden overhandigd aan oud-minister Jan Pronk.

De discussieleiding is in handen van prof. Beatrice de Graaf.

Voor het volledige programma, alsmede informatie over de sprekers:

‘Terug naar de jaren zeventig’ discussiebijeenkomst 29-11-2018

U kunt zich kosteloos aanmelden door een e-mail te sturen naar cfh@uu.nl.


1.

Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ)

Sinds 1945 bestaat er een Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ) dat onder meer via lezingen en debatten zo veel mogelijk mensen informatie wil geven over internationale aangelegenheden.

Het NGIZ werkt samen met andere organisaties op het gebied van internationale betrekkingen, stimuleert wetenschappelijk onderzoek door vestiging van (drie) bijzondere leerstoelen en looft een prijs uit voor universitair onderzoek naar internationale onderwerpen.

2.

Meer over...