Pizza & Politics - Rob Jetten in Groningen

Groningen, Martini Toren
wikimedia/Ra-smit
datum 18 november 2018 17:45
plaats Groningen
locatie Studentenvereniging Dizkartes Peperstraat 21 9711 PC Toon locatie
aanwezigen R.A.A. (Rob) Jetten i e.a.
organisatie Democraten 66 (D66) i

Op zondagavond 18 november gaat D66-fractievoorzitter Rob Jetten met jullie in gesprek over het klimaat. Dit onder het genot van een biertje en een stuk pizza.

D66 heeft sinds een maand een gloednieuwe fractievoorzitter: de 31-jarige Rob Jetten. Tijdens Pizza & Politics op studentenvereniging Dizkartes is het tijd om hem het hemd van het lijf te vragen!

Rob Jetten zal eerst zelf vertellen over de grootste uitdaging van dit moment: het aanpakken van de dreigende klimaatramp. Wat doet hij hier zelf aan? En welke stappen worden er in politiek Den Haag gezet?

Pizza & Politics

Onder het genot van een biertje en een stuk pizza kan je hem vervolgens álles vragen: Hoe is het om fractievoorzitter te zijn? Hoe was zijn eigen studententijd? Hoe is de sfeer in politiek Den Haag? En wat gaat D66 nu echt dóen aan de klimaatramp die voor de deur staat?

De Groningse D66-lijsttrekker Paul de Rook leidt het gesprek. Op woensdag 21 november kiest Groningen een nieuwe gemeenteraad. Hoe zorgt D66 in Groningen voor een groene toekomst? En hoe zorgen we voor voldoende woningen voor studenten? Er is meer dan genoeg ruimte om óók die vragen te stellen.

Meld je vrijblijvend aan

  • Naam

    Voornaam Achternaam

  • E-mailadres
  • Comments

    Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden is niet verplicht. We sturen je voorafgaand en achteraf een e-mail over het evenement.

18 november

17:45 uur

Studentenvereniging Dizkartes

Peperstraat 21

9711 PC, Groningen


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De huidige politiek leider is Rob Jetten i. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i.

D66 haalde bij Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 9 zetels, 15 minder dan in 2021. De partij heeft vijf zetels in de Eerste Kamer. Er zit één Nederlands lid namens D66 in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...