Discussieavond: De toekomst van werk, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 31 oktober 2018 18:00 - 19:30
plaats Amsterdam
locatie De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10 Toon locatie
aanwezigen L.F. (Lodewijk) Asscher i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

31 oktober, van 18:00 tot 19:30 Delen

Een zekere baan, waarmee je een huis kan kopen en een gezin kan stichten. Een fatsoenlijk salaris. Bescherming als het even tegenzit. En een goed pensioen voor later. Daar willen we allemaal zeker van zijn. Hoe zorgen we daarvoor in de toekomst?

Tegelijk zien we de toename van gedwongen schijnzelfstandigheid en flexcontracten, en lonen die steeds verder achterblijven bij de bedrijfswinsten. Ben je straks als werknemer nog wel beschermd? Daar gaan we woensdag 31 oktober over in gesprek in de Balie in Amsterdam.

Samen met Claire Ainsley - de auteur van het boek ‘the new working class’ en directeur van een stichting die strijdt tegen armoede in Groot-Brittannië. Met techjournalist Rens Lieman, auteur van het boek ‘Uber voor alles’. En met Lodewijk Asscher, leider van de PvdA.

Voertaal Engels

Meld je hier aan.


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...