Malik Azmani lijsttrekker EP!

Met dank overgenomen van M. (Malik) Azmani i, gepubliceerd op vrijdag 28 september 2018, 2:38.

Ik ga ervoor en hoop op jouw steun!

© Azmani

Zoals je misschien hebt gezien heb ik mij in augustus kandidaat gesteld om VVD-lijsttrekker te worden voor de Europese verkiezingen. Ik ben blij met de steun van het landelijk bestuur. Tot vandaag konden tegenkandidaten zich melden, maar dat is niet gebeurd. Dat betekent dat er geen lijsttrekkersverkiezing zal zijn. Maar het betekent zeker niet dat je mij de komende tijd niet overal in het land zal zien! Sterker nog, ik zal veel in het land zijn om aan zoveel mogelijk mensen te vertellen wat mijn motivatie is om de stap naar Brussel te willen maken. Want ik ben tot in mijn haarvaten gemotiveerd en trots om in Brussel voor de VVD en voor Nederland aan de slag te gaan!

Altijd hoor je verhalen over hoe moeilijk het is om in Brussel iets voor elkaar te krijgen. Hoe weinig individuele Europarlementariërs - en zelfs individuele lidstaten - te zeggen hebben. Dat was precies wat ik hoorde toen ik aan het werk ging met mijn plan om het Europese migratiebeleid te veranderen. Ik heb niet opgegeven want ik wilde niet dat we nogmaals, zoals in 2015, verrast konden worden door grote stromen vluchtelingen. En nu, drie jaar later, zijn grote onderdelen van dat plan werkelijkheid geworden. Is er niet alleen in de Tweede Kamer breed draagvlak voor, maar ook in de Europese Unie. Dat was niet gemakkelijk. En natuurlijk heb ik ook wel eens gedacht: wat gaat dit moeizaam. Maar wat ik ervan geleerd heb, is dat wanneer je blijft doorzetten en niet bang bent om tegen de stroom in te zwemmen, je ook in Brussel dingen voor elkaar kan krijgen.

Dat is de houding die ik mee wil nemen de verkiezingen in en daarna naar het Europees parlement. Volgens mij hebben Nederland en Europa behoefte aan mensen die niet alleen klagen dat het slecht gaat, maar die doorzetten en proberen om iets beter te maken. Ik wil een van die mensen zijn.

Ik hoop dat jij mij wilt steunen. Mijn doel is om de komende tijd zoveel mogelijk mensen in ons land te spreken en samen van gedachten te wisselen over welke kant Europa op moet gaan.

En voor de duidelijkheid: dat gesprek wil ik niet alleen tijdens de campagne voeren. Mocht ik de VVD gaan vertegenwoordigen in het Europees Parlement, dan gaat dat gesprek gewoon door. Want dat Brussel ver weg is, is geen feit.

Dat is een keuze.

Vriendelijke groet,

Malik Azmani

P.S.

Ik zou het geweldig vinden als je dit bericht verder zou willen verspreiden via email en/of te delen via mijn social media accounts.