Besluit 2018/1303 - Standpunt EU in het Associatiecomité in zijn samenstelling voor handelsvraagstukken, opgericht krachtens de Associatieovereenkomst met Georgië over de actualisering van bijlage III (Aanpassing), met betrekking tot regels inzake normalisatie, accreditatie, conformiteitsbeoordeling, technische voorschriften en metrologie, en van bijlage XVI (Overheidsopdrachten) bij de overeenkomst

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 28 september 2018 gepubliceerd en moest uiterlijk op 20 september 2018 zijn omgezet in nationale regelgeving.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Besluit (EU) 2018/1303 van de Raad van 18 september 2018 betreffende het namens de Europese Unie in te nemen standpunt in het Associatiecomité in zijn samenstelling voor handelsvraagstukken, opgericht krachtens de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie en hun lidstaten, enerzijds, en Georgië, anderzijds, over de actualisering van bijlage III (Aanpassing), met betrekking tot regels inzake normalisatie, accreditatie, conformiteitsbeoordeling, technische voorschriften en metrologie, en van bijlage XVI (Overheidsopdrachten) bij de overeenkomst

officiële Engelstalige titel

Council Decision (EU) 2018/1303 of 18 September 2018 on the position to be taken on behalf of the European Union within the Association Committee in Trade configuration established by the Association Agreement between the European Union and the European Atomic Energy Community and their Member States, of the one part, and Georgia, of the other part, regarding the update of Annex III (Approximation) concerning rules applicable to standardisation, accreditation, conformity assessment, technical regulation and metrology, and Annex XVI (Public Procurement) to the Agreement
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2018/1303
Origineel voorstel COM(2018)258 NLEN
Celex-nummer i 32018D1303

3.

Key dates

Document 18-09-2018; Datum goedkeuring
Bekendmaking in Publicatieblad 28-09-2018; PB L 244 p. 81-106
Inwerkingtreding 20-09-2018; van kracht datum kennisgeving
Einde geldigheid 31-12-9999
Kennisgeving 20-09-2018

4.

Wettekst

28.9.2018   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 244/81

 

BESLUIT (EU) 2018/1303 VAN DE RAAD

van 18 september 2018

betreffende het namens de Europese Unie in te nemen standpunt in het Associatiecomité in zijn samenstelling voor handelsvraagstukken, opgericht krachtens de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie en hun lidstaten, enerzijds, en Georgië, anderzijds, over de actualisering van bijlage III (Aanpassing), met betrekking tot regels inzake normalisatie, accreditatie, conformiteitsbeoordeling, technische voorschriften en metrologie, en van bijlage XVI (Overheidsopdrachten) bij de overeenkomst

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gezien het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie, en met name artikel 91, artikel 100, lid 2, en artikel 207, lid 4, eerste alinea, in samenhang met artikel 218, lid 9,

Gezien het voorstel van de Europese Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

De Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie en hun lidstaten, enerzijds, en Georgië, anderzijds (1) („de overeenkomst”), is door de Unie gesloten bij Besluit (EU) 2016/838 van de Raad (2) en is op 1 juli 2016 in werking getreden.

 

(2)

Op grond van artikel 406, lid 3, van de overeenkomst is de Associatieraad bevoegd de bijlagen bij de overeenkomst te actualiseren of te wijzigen.

 

(3)

Op grond van artikel 408, lid 2, van de overeenkomst kan de Associatieraad bevoegdheden overdragen aan het Associatiecomité, waaronder de bevoegdheid om bindende besluiten te nemen.

 

(4)

Op grond van artikel 1 van Besluit nr. 3/2014 van de Associatieraad (3) heeft de Associatieraad aan het Associatiecomité in zijn samenstelling voor handelsvraagstukken de bevoegdheid overgedragen om de bijlagen bij de overeenkomst die onder meer betrekking hebben op hoofdstuk 3 (Technische handelsbelemmeringen, normalisatie, metrologie, accreditatie en conformiteitsbeoordeling) en hoofdstuk 8 (Overheidsopdrachten) van titel IV (Handel en daarmee verband houdende aangelegenheden) van de overeenkomst te wijzigen of te actualiseren, voor zover die hoofdstukken geen specifieke bepalingen bevatten inzake de wijziging of actualisering van die bijlagen.

 

(5)

Op grond van artikel 47, lid 1, van de overeenkomst kan bijlage III-A bij de overeenkomst bij besluit van het Associatiecomité in zijn samenstelling voor handelsvraagstukken worden gewijzigd.

 

(6)

Sinds het afronden van de onderhandelingen over de overeenkomst zijn verschillende in bijlage III en bijlage XVI bij de overeenkomst opgenomen handelingen van de Unie gewijzigd of ingetrokken. Die bijlagen moeten worden geactualiseerd door daaraan een aantal handelingen toe te voegen waarbij de daarin opgenomen maatregelen worden uitgevoerd, gewijzigd, aangevuld of vervangen.

 

(7)

Het is derhalve passend het standpunt te bepalen dat namens de Unie moet worden ingenomen in het Associatiecomité in zijn samenstelling voor handelsvraagstukken over de voorgenomen vaststelling van besluiten inzake de actualisering van bijlage III (Aanpassing) bij de overeenkomst, met betrekking tot regels inzake normalisatie, accreditatie, conformiteitsbeoordeling, technische voorschriften en metrologie, en inzake de actualisering van bijlage XVI (Overheidsopdrachten) bij de overeenkomst.

 

(8)

Het is passend de besluiten van het Associatiecomité in zijn samenstelling voor handelsvraagstukken waarbij bijlage III en bijlage XVI bij de overeenkomst worden geactualiseerd, na de vaststelling ervan bekend te maken in het Publicatieblad van de Europese Unie.

 

(9)

Overeenkomstig artikel 17, lid 1, van het Verdrag betreffende de Europese Unie dient de Unie in het Associatiecomité in zijn samenstelling voor...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.