Asfalt werkt

Met dank overgenomen van R.J. (Remco) Dijkstra i, gepubliceerd op maandag 17 september 2018, 3:19.

Een goede dag voor de infrastructuur in Nederland. Vandaag werd bekend dat de werkzaamheden aan de A1 drie maanden eerder dan gepland zijn afgerond en gaf minister Cora van Nieuwenhuizen het startsein voor de aanleg van de A24 (inclusief de Blankenburgtunnel).

De werkzaamheden op de A1 tussen Amersfoort en Eemnes zijn drie maanden eerder klaar dan gepland. Alle nieuwe rijstroken zijn vanaf vandaag toegankelijk. Tussen knooppunt Eemnes en afrit Bunschoten liggen nu in beide richtingen vier rijbanen, dit waren er twee. Op deze manier is er een betere doorstroming van het verkeer en is de regio Utrecht beter bereikbaar.

Vandaag startte minister Cora van Nieuwenhuizen ook de aanleg van de nieuw rijksweg A24. Deze zal in 2024 open gaan en zal er voor zorgen dat automobilisten en vrachtwagenchauffeurs in de regio Rotterdam een nieuw stuk snelweg tot hun beschikking krijgen. De nieuwe Rijksweg verbindt de A20 en de A15 met elkaar en zorgt ervoor dat er een betere doorstroming van verkeer ontstaat in de drukke regio en een betere verbinding met de Rotterdamse haven.