Samen staan we sterker, doe mee!, Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Dinsdag 14 juli 2020
kalender

Samen staan we sterker, doe mee!, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 2 oktober 2018 18:00 - 20:00
plaats Den Haag
locatie Den Haag Toon locatie
aanwezigen L.F. (Lodewijk) Asscher i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

UPDATE:

  • De demonstratie begint om 18.00 uur op de Lange Voorhout. We verzamelen om 17:00 uur op het Malieveld.

Ze willen het echt doorzetten. Het afschaffen van de dividendbelasting. Een plan dat in geen enkel verkiezingsprogramma stond, waar alleen buitenlandse aandeelhouders van profiteren en dat ieder Nederlands huishouden 250 euro per jaar gaat kosten.

Inmiddels vinden alleen de vezels van Mark Rutte en Paul Polman van Unilever het nog een goed idee. Maar CDA, CU, D66 en VVD willen het doorzetten.

Je wil zeker zijn dat we er allemaal op vooruit gaan. Dat past bij Nederland. En we zien de tegenbeweging opkomen. De leraren die zelf het platform PO in actie opgezet voor betere arbeidsomstandigheden. De arbeidsgehandicapten die zelf ‘Wij Staan Op’ hebben opgezet tegen het plan hen onder het minimumloon te betalen.

Je wil zeker zijn dat we er allemaal op vooruit gaan. Ga daarom met mij mee op 2 oktober naar Den Haag.

We moeten nu de handen ineen slaan. Samen met alle mensen die ook denken dat we betere keuzes kunnen maken. Dat we die moeten maken. Ga daarom met mij mee op 2 oktober naar Den Haag. Wij regelen vervoer vanaf diverse plekken in het land, zodat we Den Haag rood kunnen kleuren!


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 Lodewijk Asscher i, die Diederik Samsom i bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU).

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar 9 zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer i.

2.

Meer over...