Media in Turkije: Strijden tegen de klippen op, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 28 september 2018 19:30
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen S. (Sadet) Karabulut i e.a.
organisatie De Balie i

De verkiezingsuitslag in Turkije heeft voor de journalistiek geen verlichting gebracht. Nog steeds worden journalisten opgepakt, rechtszaken doorgezet en media gesloten. Centraal in dit debat staat de vraag hoe journalisten in het huidige klimaat in Turkije als journalist overleven en of zij perspectieven zien voor oplossingen, nu 95 procent van de media door de autoriteiten wordt gecontroleerd. Hoe kunnen onafhankelijke media overleven? Welke nieuwe (financierings)modellen en journalistieke vormen zijn denkbaar?

Gasten:

  • Erol Önderoğlu, Turkije-vertegenwoordiger van Reporters sans Frontières en redacteur van Bianet
  • Sadet Karabulut, parlementariër en woordvoerder Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking voor de SP
  • Fatih Polat, hoofdredacteur van het Turkse dagblad Evrensel

Stichting Röportaj opent het debat; afsluitend spreekt Thomas Bruning, secretaris van de NVJ. De bijeenkomst wordt geleid door Tan Tunalı, oud-correspondent Istanbul, freelance journalist en bestuurder van Röportaj.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij info@roportaj.nl


Inhoudsopgave

  1. De Balie
  2. Meer over...

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...