Uitreiking PrinsjesBoekenprijs en PrinsjesFotoprijs 2018, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 14 september 2018 10:30
plaats Den Haag
locatie Eerste Kamer der Staten-Generaal, Binnenhof 22 Toegang: Gratis, aanmelden is gewenst, dat kan via ons online reserveringssysteem. Er kan gevraagd worden om een ID-bewijs te laten zien Toon locatie
aanwezigen A. (Ankie) Broekers-Knol i e.a.
organisatie ProDemos i

Op vrijdag 14 september 2018 organiseert Prinsjesfestival in samenwerking met de Eerste Kamer en ProDemos - Huis voor democratie en rechtsstaat opnieuw de uitreiking van de PrinsjesBoekenprijs en de PrinsjesFotoprijs!

Uitreiking prijzen en programma

De uitreikingen van de PrinsjesBoekenprijs en de PrinsjesFotoprijs 2018 zijn samengevoegd met het evenement ‘Democratie in Woord & Beeld’, georganiseerd door het Prinsjesfestival en ProDemos.

De PrinsjesBoekenprijs gaat naar het beste politieke boek en de PrinsjesFotoprijs is voor de meest treffende politieke foto van het afgelopen parlementaire jaar. De beide uitreikingen vormen een feestelijk onderdeel van Prinsjesfestival, dat voor de zesde keer het Feest van de Democratie viert.

Tijden de uitreiking worden de genomineerden eerst geïnterviewd door politiek verslaggever van de NOS, Michiel Breedveld. Daarna wordt de PrinsjesFotoprijs uitgereikt door Ankie Broekers-Knol, voorzitter van de Eerste Kamer. Een bestuurder van de provincie Gelderland overhandigt de PrinjesBoekenprijs. (De provincie Gelderland is strategisch partner van het Prinsjesfestival 2018).

De beide prijzen worden in de plenaire zaal van de Eerste Kamer uitgereikt.

U bent van harte welkom de uitreiking bij te wonen!

Praktische informatie

  • Wanneer: Vrijdag 14 september 2018, 10.30-12.00 uur
  • Waar: In de Eerste Kamer der Staten-Generaal, Binnenhof 22, Den Haag
  • Toegang: Gratis, aanmelden is gewenst, dat kan via ons online reserveringssysteem.

    Er kan gevraagd worden om een ID-bewijs te laten zien voor toegang tot het gebouw. Neem dus uw ID-bewijs mee!

ProDemos en Prinsjesfestival

Het evenement ‘Democratie in Woord & Beeld’ wordt georganiseerd door ProDemos en Prinsjesfestival. Wilt u meer evenementen zien die ProDemos organiseert in het kader van Prinsjesfestival? Bekijk dan onze agenda.

Stichting Prinsjesfestival organiseert jaarlijks het feest van de democratie. Dit doet Stichting Prinsjesfestival samen met vele partners. Het festival wil bijdragen aan de aandacht voor Prinsjesdag en de betekenis ervan. Daarom zorgt het festival in de week voor Prinsjesdag voor een programma vol feestelijke en inhoudelijke activiteiten.

Lees meer op www.prinsjesfestival.nl.


Inhoudsopgave

  1. ProDemos
  2. Meer over...

1.

ProDemos

ProDemos informeert burgers over de democratische rechtsstaat en stelt hen in staat om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen. Dat gebeurt door overdracht van kennis over de kernwaarden van de Nederlandse rechtsstaat en over de werking van de democratie in al haar aspecten. Dit moet burgers uiteindelijk in staat stellen om actief aan politieke besluitvorming deel te nemen.

ProDemos organiseert debatten, tentoonstellingen, rondleidingen en simulaties voor zowel jongeren als volwassenen. ProDemos is een niet-partijgebonden organisatie. Het kantoor en het bezoekerscentrum zijn gehuisvest aan de Hofweg 1 in Den Haag.

2.

Meer over...