VVD Europadag, Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Zondag 7 juni 2020
kalender

VVD Europadag, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 8 september 2018
plaats Den Haag
locatie plek: Madurodam, George Maduroplein, Den Haag, Nederland Toon locatie
aanwezigen J.C. (Hans) van Baalen i, M. (Mark) Rutte i, C.M.A.W. (Caroline) Nagtegaal-van Doorn i, J. (Jan) Huitema i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

VVD Europadag

datum: 8 september 2018 10:00

plek: Madurodam, George Maduroplein, Den Haag, Nederland

De toekomst van Europa is actueler dan ooit, zeker met de Europese verkiezingen in aantocht. Daarom organiseert de VVD op zaterdag 8 september de Europadag. Je bent van harte uitgenodigd om met onder andere Mark Rutte, Hans van Baalen, Jan Huitema en Caroline Nagtegaal van gedachten te wisselen over de toekomst van Europa en de uitdagingen waar wij voor staan.

Je bent welkom vanaf 10:00 uur in Madurodam (Madurolaan 1, Den Haag). Het programma start om 11:00 uur en duurt tot ongeveer 13:30 uur. Aansluitend vindt er een lunch plaats en is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding door Madurodam. Tijdens deze korte tour laten we je graag zien waar ons kleine Nederland groot in is.

Aanmelden niet meer mogelijk

Aanmelden voor de VVD Europadag is helaas niet meer mogelijk.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een 'rechtse' liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 31 mei 2006 Mark Rutte i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i 33 zetels. Dit waren acht zetels minder dan bij de vorige verkiezingen. De VVD werd wel met afstand de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel 12 zetels.

2.

Meer over...