Vacature: Assistent Europees Parlement

Met dank overgenomen van W.G.J.M. (Wim) van de Camp i, gepubliceerd op dinsdag 12 juni 2018.

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die het team van Europarlementariër Wim Van de Camp wil komen versterken van 20 augustus 2018 t/m 31 juni 2019.

Taken:

Je gaat de rol van beleidsmedewerker (Accredited Parliamentary Assistent) vervullen bij de dagelijkse werkzaamheden van Wim Van de Camp als lid van de Transport Commissie en woordvoerder in die Commissie namens de Europese Volkspartij (EVP). Naast de Transport Commissie is hij ook lid van de Commissie Internationale Handel en Budget Controle en is lid van de China Delegatie.

In je rol als beleidsmedewerker ben je de rechter en linker hand van Wim Van de Camp bij zijn werk in de Transport Commissie. Dat betekent onder andere inhoudelijk adviseren, beleidsstukken opstellen, rapporten schrijven, onderhandelingen begeleiden en bijeenkomsten voorbereiden. Naast de inhoudelijke component zullen we ook een beroep op je praktische vaardigheden doen. Dit betekent organiseren van het mini-conferenties, bezoekersgroepen uit Nederland ontvangen en begeleiden en alles wat met de organisatie van ons kantoor in Brussel te maken heeft.

Vereisten:

  • Agerond WO diploma
  • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring
  • Affiniteit met transport
  • Affiniteit met (Europese) politiek en het CDA
  • Beheersing van de Engelse taal is een vereiste, beheersing van de Franse en Duitse taal is een pré
  • Nederlandse nationaliteit
  • Geen 9.00 tot 17.00u mentaliteit
  • Goede communicatie skills

Werken in het Europees Parlement:

Het Europees Parlement is een zeer dynamische en internationale werkomgeving. Vooral als je van internationale politiek houdt ben je hier op de juiste plaats. Zie: http://www.europarl.europa.eu/portal/nl

Het Europees Parlement heeft goede arbeidsvoorwaarden. Daarnaast is Brussel een gezellige stad om in te wonen.

Geïnteresseerd?

Stuur je CV met motivatie brief (niet langer dan 1 A4) voor 29 juni 2018 naar: wim.vandecamp@ep.europa.eu. In verband met de korte termijn waarin we opzoek zijn naar een nieuwe collega, zullen we op woensdag 11 juli 2018 eventuele kandidaten uitnodigen voor een gesprek bij ons op kantoor in Brussel.