Brief regering; Onderzoek naar de huidige praktijk van de voorwaardelijke invrijheidstelling (v.i.) in relatie tot speciale preventie en re-integratie - Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Justitie en Veiligheid (VI) voor het jaar 2018

Deze brief is onder nr. 104 toegevoegd aan wetsvoorstel 34775 VI - Vaststelling begroting Justitie en Veiligheid 2018 i en dossier 34775 VI - Vaststelling begroting Justitie en Veiligheid 2018.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Justitie en Veiligheid (VI) voor het jaar 2018; Brief regering; Onderzoek naar de huidige praktijk van de voorwaardelijke invrijheidstelling (v.i.) in relatie tot speciale preventie en re-integratie
Document­datum 05-06-2018
Publicatie­datum 08-06-2018
Nummer KST34775VI104
Kenmerk 34775 VI, nr. 104
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

34 775 VI Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Justitie en Veiligheid (VI) voor het jaar 2018

Nr. 104 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR RECHTSBESCHERMING

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 5 juni 2018

Hierbij bied ik uw Kamer het rapport «De praktijk van de voorwaardelijke invrijheidstelling in relatie tot speciale preventie en re-integratie» aan1. Het rapport bevat de bevindingen van een onderzoek naar de toepassingspraktijk van de voorwaardelijke invrijheidstelling. Het onderzoek is verricht door de Erasmus Universiteit. Aanleiding hiervoor was een door de Tweede Kamer aanvaarde motie van het lid Van Oosten (VVD). Deze motie riep de regering op een onderzoek in te stellen naar de vraag of het huidige systeem van de v.i. nog voldoet en, zo nee, of het zou moeten worden aangescherpt om te voorkomen dat de v.i. de facto tot een automatisme verwordt (Kamerstuk 34 086, nr. 35).

De bevindingen van dit onderzoek worden betrokken bij de verdere voorbereiding van het wetsvoorstel dat uitvoering geeft aan de Regeerakkoordvoornemens om het v.i.-stelsel te wijzigen en de detentiefasering te handhaven. Dit wetsvoorstel ligt momenteel ter consultatie voor bij de gebruikelijke adviesinstanties.

De Minister voor Rechtsbescherming, S. Dekker

Noot 1

Raadpleegbaar via www.tweedekamer.nl


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.