Expertsessie Cybersecurity met Tweede Kamerlid Arno Rutte, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 13 juni 2018
plaats Den Haag
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Expertsessie Cybersecurity met Tweede Kamerlid Arno Rutte

datum: 13 juni 2018 19:30

plek: Tweede Kamer der Staten-Generaal, Lange Poten, Den Haag, Nederland

Als voorbereiding op het AO Cybersecurity waarin oa het Cybersecuritybeeld NL 2017 en de Nederlandse Cybersecurity Agenda (NCSA) besproken zullen worden en aandacht besteed wordt aan het Wannacry-debat, Kaspersky en Cybercrime, vraagt Tweede Kamerlid Arno Rutte experts van de Thematisch Netwerken EZ & Innovatie en Justitie & Veiligheid om input. Wij hopen je op 13 juni te zien om die input aan hem te geven.

Tweede Kamerlid Arno Rutte heeft specifiek om deze bijeenkomst gevraagd als voorbereiding op hett AO/ debat, en heeft met betrekking tot de onderwerpen genoemd in het AO (Cybersecuritybeeld, Wannacry, Kaspersky, Cybercrime en de NCSA) de volgende vragen aan ons:

  • Hoe staan we ervoor?
  • Welke concrete verbeteringen zijn wenselijk?
  • Welke onderwerpen worden in de Kamer onterecht niet (voldoende) belicht? Verzoek om deze onderwerpen voorzien van korte onderbouwing uiterlijk zondag 10 juni al per mail door te sturen: secretaris@ezi.vvd.nl

Deelname aan deze expertsessie staat je vrij, maar is niet vrijblijvend. We verwachten dat je aantoonbare expertise op het gebied van Cybersecurity o.a. d.m.v. je schriftelijke input op vraag 3; je verder gedegen op het onderwerp hebt voorbereid en actief bijdraagt aan deze expertsessie.

Je hoeft geen lid van VVD te zijn om deel te nemen aan deze discussie. Mocht je geen lid zijn of anderen kennen die geen lid zijn, maar wel hun ervaring willen delen met ons mbt Cybersecurity: van harte welkom!

  • Vanuit de kant van EZ & Innovatie benadrukken we graag de kant van ondernemers, het Nederlands vestigingsklimaat.

Documenten ter voorbereiding vind je op de pagina van: https://ezi.vvd.nl/activiteiten. Houd deze site in de gaten voor de laatste updates, zowel mbt de inhoud van het programma als aanvullende documenten.

Inschrijven voor deze bijeenkomst is noodzakelijk. De inschrijving sluit uiterlijk maandag 11 juni, of eerder indien de zaal vol is. Meld je dus tijdig aan via MijnVVD. Neem naar de Tweede Kamer je legitimatie mee!

We zien je heel graag op woensdag 13 juni!

Let op: Mocht je het onderwerp Cybersecurity ontzettend interessant vinden, maar je geen expert zijn, verzoeken we je vriendelijk om deze sessie over te slaan. Ook na de zomer staan er bijeenkomsten over Cybersecurity op de agenda. We zien je dan heel graag daar en mogelijk dat onze sessies en bijgeleverde documentatie ervoor zorgen dat je je in de nabije toekomst wel ontwikkelt tot een expert. Bedankt voor je begrip.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...