Brief regering; Uitstel toezending reactie op het verzoek van het lid Nijboer over woningzoekenden die worden opgelicht door bemiddelingsbureaus - Woningcorporaties

Deze brief is onder nr. 476 toegevoegd aan dossier 29453 - Woningcorporaties.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Woningcorporaties; Brief regering; Uitstel toezending reactie op het verzoek van het lid Nijboer, gedaan tijdens de Regeling van Werkzaamheden van 3 april 2018, over woningzoekenden die worden opgelicht door bemiddelingsbureaus
Document­datum 30-04-2018
Publicatie­datum 17-05-2018
Nummer KST29453476
Kenmerk 29453, nr. 476
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

29 453 Woningcorporaties

Nr. 476 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 30 april 2018

Door het lid Kops (PVV) van de Tweede Kamer zijn vragen gesteld over frauduleuze bemiddelingsbureaus (ingezonden op 6 april 2018). Tevens heeft het lid Nijboer (PvdA) om een brief gevraagd over deze kwestie ten behoeve van een 30-leden debat (Handelingen II 2017/18, nr. 68, item 30).

De Inspectie SZW en het Openbaar Ministerie doen momenteel (strafrechtelijk) onderzoek naar deze fraude met inkomensverklaringen bij de toewijzing van corporatiewoningen. Na afronding hiervan zullen zij mij informeren en tevens een beleidssignaal opstellen. Op basis daarvan en een advies van de Autoriteit woningcorporaties hierover, zal ik uw Kamer mijn beleidsmatige reactie geven en tevens de gestelde Kamervragen beantwoorden. Afhankelijk van het verloop van de onderzoeken verwacht ik dit voor de zomer te kunnen doen.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.