Resultaten en bevindingen van de consultatie bij Wet aanpak woonoverlast

1.

Kerngegevens

Officiële titel Consultatie rapport gepubliceerd bij Wet aanpak woonoverlast
Document­datum 01-09-2014
Publicatie­datum 16-05-2018
Externe link originele PDF
Originele document in PDF

2.

Tekst

Op de openbare internetconsultatie zijn 19 reacties binnengekomen, waarvan 15 openbaar. De meeste reacties kwamen van mensen die ofwel persoonlijk ofwel beroepsmatig met woonoverlast in aanraking zijn gekomen. Tien reacties waren positief, twee negatief, zeven neutraal. De initiatiefnemer is zeer dankbaar voor eenieder die de moeite heeft genomen zijn of haar reactie op het initiatiefwetsvoorstel te geven.

Mede naar aanleiding van de reacties op de internetconsultatie zijn enkele aanpassingen aan de eerdere versie van het wetsvoorstel aangebracht. Zo is in het wetsartikel het bestanddeel “voor zover dat in diens vermogen ligt” en “gevaar voor de gezondheid of veiligheid” geschrapt en is er meer aandacht besteed aan de verhouding tot de Grondwet en het EVRM.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.