Reactie van: Royal Pride Holland (ir. K.C.A. van den Ende) bij: Wet arbeidsmarkt in balans

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: Royal Pride Holland (ir. K.C.A. van den Ende) bij: Wet arbeidsmarkt in balans
Document­datum 04-05-2018
Publicatie­datum 05-05-2018
Van Royal Pride Holland (ir. K.C.A. van den Ende)

2.

Tekst

Vraag1 U kunt reageren op alle onderdelen.

Glastuinbouwbedrijf Royal Pride Holland vindt het wetsvoorstel Wet Arbeidsmarkt in Balans volstrekt onvoldoende in balans. Het maatregelenpakket in dit wetsvoorstel helpt niet om de werking van de arbeidsmarkt te verbeteren en biedt niet meer zekerheid aan werkgevers en werknemers. Het wetsvoorstel probeert met generieke maatregelen specifieke problemen op te lossen. Specifieke knelpunten moeten echter met specifieke maatregelen worden aangepakt. In het wetsvoorstel worden veel maatregelen op een hoop geveegd, waardoor de agrarische sector buitensporig hard geraakt wordt.

Het wetsvoorstel maakt tijdelijke arbeid fors duurder, om zodoende werkgevers te bewegen meer medewerkers in vaste dienst te nemen. Omdat het werk in de agrarische sector door de pieken en dalen als gevolg van natuurlijke en klimatologische omstandigheden veelal tijdelijk van aard is, kunnen werkgevers slechts in beperkte mate vaste contracten verstrekken. De agrarische sector wordt daardoor onevenredig en onacceptabel hard geraakt door deze maatregelen.

De invoering van de premiedifferentiatie ww en het gelijktijdig afschaffen van de sectorfondsen en de invoering van de transitievergoeding vanaf dag 1 zijn enkele van de maatregelen die zullen resulteren in een kostenexplosie. De eerste berekeningen laten zien dat werkgeverslasten door bovengenoemde twee maatregelen met minimaal 5% zullen stijgen. Een onaanvaardbare kostenstijging voor de werkgevers zonder dat werknemers hiervan zullen profiteren. Bovendien verzwakt dit de concurrentiepositie van agrarische werkgevers ten opzichte van collega’s in onder meer Duitsland en België met alle mogelijke gevolgen voor de concurrentiepositie, economische bedrijvigheid en werkgelegenheid.

LTO Nederland doet concrete voorstellen om de WAB aan te passen zodat de werking van de arbeidsmarkt verbeterd wordt, zonder daarbij voorbij te gaan aan de specifieke kenmerken van de agrarische sector. Als glastuinbouwbedrijf ondersteunt Royal Pride deze voorstellen van LTO Nederland.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.