Voorstel van wet - Voorstel van wet van het lid Van Klaveren tot wijziging van de Huisvestingswet 2014 in verband met het laten vervallen van de gemeentelijke plicht om zorg te dragen voor opvang van asielzoekers

Dit voorstel van wet i is onder nr. 2 toegevoegd aan wetsvoorstel 34308 - Initiatiefvoorstel Laten vervallen van de gemeentelijke plicht om zorg te dragen voor opvang van asielzoekers i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Voorstel van wet - Voorstel van wet van het lid Van Klaveren tot wijziging van de Huisvestingswet 2014 in verband met het laten vervallen van de gemeentelijke plicht om zorg te dragen voor opvang van asielzoekers
Document­datum 01-10-2015
Publicatie­datum 02-05-2018
Kenmerk 34308, nr. 2
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

 
   

34 308

Voorstel van Wet van het lid Van Klaveren tot wijziging van de Huisvestingswet 2014 in verband met het laten vervallen van de gemeentelijke plicht om zorg te dragen voor opvang van asielzoekers

   
   

Nr. 2

VOORSTEL VAN WET

   
   

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Allen, die deze zullen zien of horen lezen, saluut! doen te weten:

Alzo Wij in overweging genomen hebben, dat […];

Zo is het, dat Wij, de Raad van State gehoord, en met gemeen overleg der Staten-Generaal, hebben goedgevonden en verstaan, gelijk Wij goedvinden en verstaan bij deze:

 

ARTIKEL I

De Huisvestingswet 2014 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1 vervallen de onderdelen e en g, onder verlettering van de onderdelen f, h en i tot de onderdelen e, f en g.

B

In artikel 12, derde lid, wordt na “verlaten,” ingevoegd “alsmede” en vervalt: alsmede vergunninghouders als bedoeld in artikel 28.

C

Artikel 16 komt te luiden:

Artikel 16

Artikel 15, tweede lid, is met betrekking tot een op grond van artikel 14, eerste of tweede lid, aangewezen woonruimte niet van toepassing ten aanzien van woningzoekenden die verblijven in een voorziening voor tijdelijke opvang van personen die in verband met problemen van relationele aard of geweld hun woonruimte hebben verlaten.

D

In hoofdstuk 5 vervalt het opschrift van paragraaf 1.

E

De artikelen 28, 29 en 30 vervallen.

ARTIKEL II

Deze wet treedt in werking op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip.

Lasten en bevelen dat deze in het Staatsblad zal worden geplaatst en dat alle ministeries, autoriteiten, colleges, en ambtenaren die zulks aangaat, aan de nauwkeurige uitvoering de hand zullen houden.

Gegeven

De Minister voor Wonen en Rijksdienst,

2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.