Nacht van Europa, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 8 mei 2018 19:30 - 23:45
plaats Utrecht
locatie De Helling Toon locatie
organisatie Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland (EUinNL) i

Overal in de EU toegang tot jouw Netflix-abonnement en kunnen bellen en internetten tegen dezelfde kosten als thuis. Het zijn zomaar een paar voordelen van EU. Wat vind jij nou de belangrijkste voordelen van EU in jouw leven? En hoe zie jij de toekomst? Kom naar de Nacht van Europa op 8 mei en praat erover mee.

De Nacht van Europa is een jaarlijks terugkerend event dat in het teken staat van de verjaardag van Europa. Op 9 mei 1950 was de historische Schuman-verklaring de eerste aanzet tot Europese samenwerking.

Tijdens het event in De Helling in Utrecht zullen er vele activiteiten, debatten en interessante sprekers zijn om een echt Europees feestje te bouwen! Ook is dan de aftrap van de Europese jongerencampagne #EUandme.

Meer weten? Surf naar de speciale Facebookpagina.


1.

Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland (EUinNL)

Als vertegenwoordiging van Brussel heeft deze instelling twee kerntaken: pers- en publieksvoorlichting en het rapporteren van gebeurtenissen in Nederland aan Brussel. Daarnaast onderhoudt de Vertegenwoordiging diplomatieke relaties met onder andere ambassades en ministeries in Nederland.

Het communiceren van de Europese boodschap naar de Nederlander gebeurt op verschillende manieren. Medewerkers beantwoorden bijvoorbeeld vragen en geven workshops of lezingen door het land. Ook organiseert en subsidieert de Vertegenwoordiging nationale en lokale projecten.

2.

Meer over...