34935 NL - wetsvoorstel
Wijziging van de Wet bescherming Antarctica inzake toegang, vergunningplicht en waarnemers

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Dit wetsvoorstel werd op 13 april 2018 ingediend door de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat, Schouten i, en de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Schouten i.

 

Dit voorstel is gebaseerd op de overweging, dat het wenselijk is dat de Wet bescherming Antarctica op enkele punten wordt aangepast om tegemoet te komen aan de wensen van bezoekers van historische plaatsen en monumenten zonder het niveau van bescherming van het milieu ter plekke aan te tasten, om de reikwijdte van de vergunningplicht uit te breiden zodat activiteiten op Antarctica van organisatoren met beperkte formele binding met Nederland zich niet aan Nederlands toezicht onttrekken, en om de positie van internationale waarnemers te verbeteren en te verduidelijken.

1.

Volledige titel

Wijziging van de Wet bescherming Antarctica in verband met het verruimen van de toegang tot speciaal beschermde gebieden, het uitbreiden van de vergunningplicht en het verduidelijken van de positie van internationale waarnemers

2.

Documenten

(16 stuks)

2 13 april 2018, koninklijke boodschap, nr. 1     KST349351
Koninklijke boodschap
 
2 13 april 2018, voorstel van wet, nr. 2     KST349352
Voorstel van wet
 
2 13 april 2018, memorie van toelichting, nr. 3     KST349353
Memorie van toelichting
 

3.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

4.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met het inleidende gedeelte van de memorie van toelichting, alle documenten in dit dossier, een overzicht van Internetconsultatiedocumenten en reacties, een overzicht van door dit wetsvoorstel gewijzigde wetten en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.