Brief regering; Verhouding Verantwoordingsbrief en Monitor Brede Welvaart - Vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Financiën (IXB) en de begrotingsstaat van Nationale Schuld (IXA) voor het jaar 2018

Deze brief is onder nr. 21 toegevoegd aan wetsvoorstel 34775 IX - Vaststelling begroting Financiën en Nationale Schuld 2018 i en dossier 34775 IX - Vaststelling begroting Financiën en Nationale Schuld 2018.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Financiën (IXB) en de begrotingsstaat van Nationale Schuld (IXA) voor het jaar 2018 ; Brief regering; Verhouding Verantwoordingsbrief en Monitor Brede Welvaart
Document­datum 05-04-2018
Publicatie­datum 06-04-2018
Nummer KST34775IX21
Kenmerk 34775 IX, nr. 21
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

34 775 IX Vaststelling van de begrotingsstaat van het Ministerie van Financiën (IXB) en de begrotingsstaat van Nationale Schuld (IXA) voor het jaar 2018

Nr. 21 BRIEF VAN DE MINISTER VAN FINANCIËN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 5 april 2018

De vaste commissie voor Financiën heeft mij gevraagd toe te lichten hoe het voornemen tot afschaffing van de Verantwoordingsbrief zich verhoudt tot de gevraagde kabinetsreactie op de Monitor Brede Welvaart.

De Verantwoordingsbrief is niet hetzelfde als de reactie op de Monitor Brede Welvaart. Het is een ander document. In de Verantwoordingsbrief van de Minister-President wordt teruggeblikt op enkele beleidsthema’s, de focusonderwerpen en de economische ontwikkeling.

De Monitor brede Welvaart van het Centraal Bureau voor de Statistiek biedt een beschrijving van hoe Nederland er voor staat op het gebied van brede welvaart en welke ontwikkelingen er op de verschillende terreinen kunnen worden geconstateerd. De Minister van Economische Zaken en Klimaat zal op Verantwoordingsdag namens het kabinet de Kamer informeren over de belangrijkste bevindingen uit de Monitor en reageren op de publicatie.

De Minister van Financiën, W.B. Hoekstra


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.