Brief regering; Appreciatie van de gewijzigde motie Beckerman c.s. over invoeren van een verhuurtoets (ter vervanging van die gedrukt onder Kamerstuk 32847-335) - Integrale visie op de woningmarkt

Deze brief is onder nr. 343 toegevoegd aan dossier 32847 - Integrale visie op de woningmarkt.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Integrale visie op de woningmarkt; Brief regering; Appreciatie van de gewijzigde motie van het lid Beckerman c.s. over invoeren van een verhuurtoets (t.v.v. die gedrukt onder Kamerstuk 32847-335)
Document­datum 03-04-2018
Publicatie­datum 04-04-2018
Nummer KST32847343
Kenmerk 32847, nr. 343
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

32 847 Integrale visie op de woningmarkt

Nr. 343 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 3 april 2018

Ik heb kennisgenomen van de aangepaste motie van het lid Beckerman (ter vervanging van die gedrukt onder Kamerstuk 32 847, nr. 335), die vraagt te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om een verhuurtoets in te voeren, waardoor een huis of kamer pas verhuurd mag worden als voorafgaand aan de nieuwe verhuring op basis van de puntentelling bindend is vastgelegd welke huur er gevraagd kan worden en als er geen ernstige gebreken zijn, en dit bij het overleg met gemeenten te betrekken.

Een dergelijk onderzoek leidt tot een beleidsmatig vraagstuk. Daarom heb ik tijdens het debat aangegeven, het in de motie voorgestelde onderzoek naar een verhuurtoets, bij de gesprekken en de inventarisatie die gaande is met de koepels en gemeenten te willen betrekken (Handelingen II 2017/18, nr. 66, Dertigledendebat over een brandbrief van wethouders over huisjesmelkers). Zo wil ik een oordeel kunnen vormen van onder meer de haalbaarheid en wenselijkheid. De resultaten hiervan zal ik uiteraard met uw Kamer delen. Langs die lijn geef ik de motie Oordeel Kamer.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.