Brief Nationale ombudsman; Aanbieding van het jaarverslag van de Nationale ombudsman, de Kinderombudsman en de Veteranenombudsman over 2017 - Jaarverslag van de Nationale ombudsman, de Kinderombudsman en de Veteranenombudsman over 2017

Deze brief is onder nr. 1 toegevoegd aan dossier 34890 - Jaarverslag van de Nationale ombudsman, de Kinderombudsman en de Veteranenombudsman over 2017.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Jaarverslag van de Nationale ombudsman, de Kinderombudsman en de Veteranenombudsman over 2017; Brief Nationale ombudsman; Aanbieding van het jaarverslag van de Nationale ombudsman, de Kinderombudsman en de Veteranenombudsman over 2017
Document­datum 28-03-2018
Publicatie­datum 28-03-2018
Nummer KST348901
Kenmerk 34890, nr. 1
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

34 890 Jaarverslag van de Nationale ombudsman, de Kinderombudsman en de Veteranenombudsman over 2017

Nr. 1 VERSLAG VAN DE NATIONALE OMBUDSMAN, DE KINDEROMBUDSMAN EN DE VETERANENOMBUDSMAN OVER 2017

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal,

Den Haag, 28 maart 2018

Hierbij ontvangt u het verslag over 2017 van de Nationale ombudsman, de Kinderombudsman en de Veteranenombudsman. Het is vandaag gepresenteerd aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

In dit jaarverslag laten wij zien hoe de Nationale ombudsman, de Kinderombudsman en de Veteranenombudsman in 2017 hun werk hebben gedaan. Voor het eerst worden al onze activiteiten in één gezamenlijk verslag gebundeld.

De Nationale ombudsman ziet toe op het behoorlijk handelen van de overheid. De Kinderombudsman bevordert dat de kinderrechten in Nederland nageleefd worden. De Veteranenombudsman komt op voor de rechten van veteranen. Vanuit onze verschillende bevoegdheden en taken werken wij aan verbinding. Verbinding met kinderen en jongeren, met veteranen en met burgers en ondernemers die een beroep op ons doen.

Dit eerste gezamenlijke jaarverslag onderstreept hoe belangrijk de verbinding met elkaar en met kinderen, jongeren, burgers en veteranen is voor het effect van ons werk.

Natuurlijk verbinden. Daar gaat het om.

De Nationale ombudsman en de Veteranenombudsman, Reinier van Zutphen

De Kinderombudsvrouw, Margrite Kalverboer

De substituut ombudsman, Joyce Sylvester


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.