Brief Algemene Rekenkamer; Reactie op de motie Van Weyenberg/Schouten over onderzoek door de Algemene Rekenkamer naar belastingontwijking - Internationaal fiscaal (verdrags)beleid

Deze brief is onder nr. 192 toegevoegd aan dossier 25087 - Internationaal fiscaal (verdrags)beleid.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Internationaal fiscaal (verdrags)beleid; Brief Algemene Rekenkamer; Reactie op de motie van de leden Van Weyenberg en Schouten over onderzoek door de Algemene Rekenkamer naar belastingontwijking
Document­datum 27-03-2018
Publicatie­datum 27-03-2018
Nummer KST25087192
Kenmerk 25087, nr. 192
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

25 087 Internationaal fiscaal (verdrags)beleid

Nr. 192 HERDRUK1 BRIEF VAN DE ALGEMENE REKENKAMER

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 27 maart 2018

Uw Kamer heeft in de motie van de leden Van Weyenberg en Schouten de regering verzocht «in overleg te treden met de Algemene Rekenkamer over de vraag of deze bereid en in staat is om het in 2014 uitgevoerde onderzoek over belasting-ontwijking opnieuw uit te voeren in 2019» (Kamerstuk 25 087, nr. 166). De Staatssecretaris van Financiën heeft per brief op 16 oktober 2017 dit verzoek aan ons doorgeleid.

De Algemene Rekenkamer voldoet graag aan dit verzoek. Onze inspanning is erop gericht om in 2019 over dit onderzoek een rapport te publiceren. Wij hebben daartoe op 12 december 2017 een gesprek gehad met leden van de vaste Kamercommissie voor Financiën. Onderwerpen van gesprek waren de reikwijdte en afbakening van een mogelijk onderzoek.

Wij zijn inmiddels gestart met de voorbereidingen van het onderzoek. Wij zullen de vaste Kamercommissie voor Financiën tussentijds op de hoogte houden van de voortgang van het onderzoek.

Een afschrift van deze brief sturen we aan de Minister van Financiën.

Algemene Rekenkamer

drs. A.P. (Arno) Visser, president

drs. C. (Cornelis) van der Werf, secretaris

Noot 1

I.v.m. het toevoegen van een verwijzing.


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.