Brief regering; Reactie op verzoek commissie over de e-mail van de Vereniging van TBS-advocaten inzake bezuinigingen rond gefinancierde rechtsbijstand - Rechtsbijstand

Deze brief is onder nr. 151 toegevoegd aan dossier 31753 - Rechtsbijstand.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Rechtsbijstand; Brief regering; Reactie op verzoek commissie over de e-mail van de Vereniging van TBS-advocaten inzake bezuinigingen rond gefinancierde rechtsbijstand
Document­datum 26-03-2018
Publicatie­datum 27-03-2018
Nummer KST31753151
Kenmerk 31753, nr. 151
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

31 753 Rechtsbijstand

Nr. 151 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR RECHTSBESCHERMING

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 26 maart 2018

Naar aanleiding van het verzoek van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid van uw Kamer d.d. 22 februari jl. om een reactie op de door uw Kamer ontvangen e-mail van de Vereniging van TBS-advocaten inzake bezuinigingen rond gefinancierde rechtsbijstand informeer ik u als volgt.

Zoals aangekondigd in mijn brief van 27 november 20171 en ook tijdens het dertigledendebat over gesubsidieerde rechtsbijstand in uw Kamer op 25 januari van dit jaar (Handelingen II 2017/18, nr. 47, item 9), ben ik op dit moment in gesprek met professionals in en rond het stelsel van gesubsidieerde rechtsbijstand. In dat kader is de voorzitter van de Vereniging van TBS-advocaten, de heer Knoester, inmiddels namens mij ook uitgenodigd voor een gesprek. De inhoud van dat gesprek zal, net als andere gevoerde gesprekken en opgedane inzichten, worden betrokken bij het vormgeven van een richtinggevend perspectief op herziening van het stelsel van gesubsidieerde rechtsbijstand waarover ik u rond de zomer zal berichten.

De Minister voor Rechtsbescherming, S. Dekker

Noot 1

Kamerstuk 31 753, nr. 143.


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.