34915 NL - wetsvoorstel
Goedkeuring Verdrag met Oekraïne inzake internationale juridische samenwerking ikv het neerhalen vlucht MH17

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Dit wetsvoorstel werd op 21 maart 2018 ingediend door de minister van Justitie en Veiligheid, Grapperhaus i, en de minister van Buitenlandse Zaken, Blok i.

 

Wetsvoorstel om het verdrag met Oekraïne goed te keuren, dat samenhangt met de beslissing om de vervolging en berechting van het neerhalen van vlucht MH17 in Nederland, volgens de regels van het Nederlandse straf(proces)recht te laten plaatsvinden. Het Koninkrijk der Nederlanden en Oekraïne zijn partij bij een groot aantal multilaterale verdragen op het terrein van de wederzijdse rechtshulp in strafzaken. De algemene regelingen in de bestaande verdragen zijn niet altijd afdoende toegesneden op de specifieke situatie van de vervolging en de berechting van het neerhalen van vlucht MH17. In dit licht hebben Nederland en Oekraïne in dit verdrag een aantal aanvullende regelingen getroffen: 1. Nederlandse rechtsmacht en overdracht van strafvervolging 2. Uitlevering van verdachten 3. Berechting door middel van videoconferentie 4. Overdracht van de tenuitvoerlegging van vrijheidsstraffen Tegelijkertijd met dit voorstel is een wetsvoorstel ingediend dat de uitvoering van het verdrag regelt (34.916).

1.

Volledige titel

Goedkeuring van het Verdrag met Oekraïne inzake internationale juridische samenwerking met betrekking tot misdrijven die verband houden met het neerhalen van vlucht MH17 van Malaysia Airlines op 17 juli 2014

2.

Moties

Bij dit dossier werden in de Tweede Kamer drie moties ingediend.

3.

Documenten

(31 stuks)

2 21 maart 2018, koninklijke boodschap, nr. 1     KST349151
Koninklijke boodschap - Goedkeuring van het op 7 juli 2017 te Tallinn tot stand gekomen Verdrag tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Oekraïne inzake internationale juridische samenwerking met betrekking tot misdrijven die verband houden met het neerhalen van vlucht MH17 van Malaysia Airlines op 17 juli 2014 (Trb. 2017, 102)
 
2 21 maart 2018, voorstel van wet, nr. 2     KST349152
Voorstel van wet - Goedkeuring van het op 7 juli 2017 te Tallinn tot stand gekomen Verdrag tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Oekraïne inzake internationale juridische samenwerking met betrekking tot misdrijven die verband houden met het neerhalen van vlucht MH17 van Malaysia Airlines op 17 juli 2014 (Trb. 2017, 102)
 
2 21 maart 2018, memorie van toelichting, nr. 3     KST349153
Memorie van toelichting (Herdruk) - Goedkeuring van het op 7 juli 2017 te Tallinn tot stand gekomen Verdrag tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Oekraïne inzake internationale juridische samenwerking met betrekking tot misdrijven die verband houden met het neerhalen van vlucht MH17 van Malaysia Airlines op 17 juli 2014 (Trb. 2017, 102)
 

4.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

5.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met alle documenten in dit dossier, een overzicht van Kamerleden en bewindslieden die bij de behandeling van dit dossier het woord hebben gevoerd en een overzicht van verwante dossiers.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de Parlementaire Monitor van PDC Informatie Architectuur.

6.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.