Politiek in de Pol - Hof van Twente, Diepenheim

kaart nederlandDiepenheim
datum 11 maart 2018 17:00 - 18:00
plaats Diepenheim
aanwezigen H.G.J. (Henk) Kamp i, S. (Sybrand) van Haersma Buma i, A. (Alexander) Pechtold i, L. (Liesbeth) van Tongeren i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

Groen Links-Kamerlid Liesbeth van Tongeren is zondag 11 maart te gast in de laatste aflevering van ‘Politiek in de Pol’ voor de gemeenteraadsverkiezingen. Verdere sprekers zijn de lijsttrekkers Roland Cornelissen (CDA Rijssen-Holten), Fred Rijkens (PvdA Hof van Twente) en Herman Kalter (SP Hof van Twente). ‘Politiek in de Pol’ is de maandelijkse politieke talkshow in het Twentse Diepenheim voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart. Eerder waren onder andere Sybrand Buma (CDA), Alexander Pechtold (D66) en Henk Kamp (VVD) te gast.

11 maart 201817:00 - 18:00

Liesbeth van Tongeren, die opgroeide in Twente, is sinds 2010 voor Groen Links lid van de Tweede Kamer. Zij heeft zich vastgebeten in het Groningse gas-dossier, maar daarnaast houdt zij zich ook bezig met de Twentse bodemproblematiek (AkzoNobel, de zoutcavernes en de afvalwaterlozingen). Haar partij streeft naar een plek in de gemeenteraad van Hof van Twente. Roland Cornelissen is wethouder en lijsttrekker van het CDA in Rijssen-Holten. Met hem bespreken we de moeizame samenwerking binnen Twente. De maandelijke pitches zijn dit keer van de lijsttrekkers Fred Rijkens (PvdA Hof van Twente) en Herman Kalter (SP Hof van Twente).

Zoals altijd is er ook voor het publiek gelegenheid vragen te stellen. Ook de vaste columniste Alexa Gratama is weer van de partij. Presentator is Hans Verbeek.

De 16e aflevering van ‘Politiek in de Pol’ is op zondag 11 maart om 17.00 uur in Herberg de Pol aan de Raadhuisstraat 8 te Diepenheim. De muziek van SanSan begint om 16.30 uur.

Kaarten kosten € 5,-.

Deze kunt u hier bestellen.

Meer info: http://www.herbergdepol.nl/evenement/politiek-pol-liesbeth-tongeren-groenlinks/


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...