Actie-excursie Maastricht

Met dank overgenomen van PINK! i, gepubliceerd op vrijdag 2 maart 2018.

Op zaterdag 24 februari gingen er een groep PINK! leden vanuit heel Nederland op excursie naar Maastricht voor een leuk uitje naar de grotten van Maastricht maar ook, heel belangrijk, om actie te voeren voor Varkens In Nood.

De dag begon eerst voor velen met een lange, gezellige reis naar Maastricht. We ontmoetten elkaar bij fort Sint Pieter op de Sint-Pietersberg. Hier kregen we een rondleiding door het fort met interessante informatie over de geschiedenis van het fort. Vervolgens gingen we met de hele groep en de gids naar de grotten. Behalve dat de grotten heel indrukwekkend waren, konden we ook even opwarmen omdat het daar niet zo hard waaide als buiten. In de grotten waren hele mooie tekeningen op de muren te zien en bijna overal waar je keek stonden namen en data in de muren gekerfd.

Na de interessante rondleiding door de grotten zijn we ergens gaan picknicken waarna we de stad in zijn gegaan om de actie voor te bereiden. In een cafeetje hebben we de plannen besproken en zijn alle nodige spullen uitgedeeld. Daarna zijn we de winkelstraat in gegaan om alles op te zetten en de actie te beginnen. De actie voerden we tegen de ING omdat zij als bank veel geld steken in megastallen van onder andere de varkensbaron Straathof. Het is de bedoeling dat door het ophalen van handtekeningen we daar, in samenwerking met Varkens In Nood, ING mee kunnen stoppen. Ook hebben we op deze manier mensen bewust proberen te maken over het feit dat zij kiezen voor hun bank en dus deels meewerken aan deze financiering van de ING in megastallen (als zij hun geld op de ING hebben staan). Wij hopen hiermee dat mensen gaan nadenken over op welke bank zij hun geld zetten en dus waar hun geld in geïnvesteerd wordt.

Al met al vond ik het een zeer leerzame en actieve dag.

Leah Menting (actief lid uit Waarland, 16 jaar oud)