Kijk terug: Nacht van het Conflict, Den Haag

Humanity House
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 15 december 2018 18:30 - 16 december 2018
plaats Den Haag
locatie Ontmoetingsplek is in de foyer, daarna wordt je naar de HagueTalks Studio gebracht. Taal: Engels Toon locatie
aanwezigen S.A.M. (Sigrid) Kaag i e.a.
organisatie Humanity House

Nederland bekleedde in 2018 een jaar lang een zetel in de VN-Veiligheidsraad. Op het allerhoogste niveau praatten we mee over oorlog, vrede & internationale veiligheid. Hoe hebben we het er van afgebracht? En wat waren de belangrijkste kwesties op het wereldtoneel? Je komt erachter tijdens de Nacht van het Conflict!

Tijdens dit festival duiken we in de complexe wereld van conflicthantering en internationale veiligheid. Je hoort van hoge functionarissen en diplomaten, maar ook van biologen, filosofen, theatermakers, soldaten en mensen uit conflictlanden hoe je aan vrede & veiligheid werkt.

Zo gaat Minister Kaag in op wat de VN-Veiligheidsraad en Nederland kunnen betekenen in het voorkomen van conflicten, Victor Ochen vertelt zijn persoonlijke verhaal en bioloog Frans de Waal zet je aan het denken over de vredelievende en gewelddadige driften van de mens.

Nog een prangende vraag? Ga speeddaten of praat na aan de bar met de sprekers. Genoeg gepraat? Laat je verrassen door kunst, experiment en theater van o.a. Het Nationale Theater.

Download hier het blokkenschema of

↓ Scroll naar beneden om meer te lezen over het programma ↓

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook-evenement.

Er worden (video)opnames gemaakt tijdens dit programma en na afloop online geplaatst.


1.

Meer over...