WGK008744NL - wetsvoorstel
Voorontwerp ter implementatie van de richtlijn langetermijnbetrokkenheid aandeelhouders
Pre-dossier

 

Dit wetsvoorstel strekt tot implementatie van een aantal wijzigingen van de richtlijn aandeelhoudersrechten om de langetermijnbetrokkenheid van aandeelhouders te bevorderen. De richtlijn wordt deels geïmplementeerd in het Burgerlijk Wetboek en deels in de Wet financieel toezicht en de Wet giraal effectenverkeer. Het relevante onderdeel voor het Burgerlijk Wetboek ziet op het beloningsbeleid en -verslag van beursgenoteerde vennootschappen almede (materiële) transacties met verbonden partijen, zoals een bestuurder of een aandeelhouder. Het onderdeel voor de Wet financieel toezicht en de Wet giraal effectenverkeer bevat regels ten aanzien van aandeelhoudersbetrokkenheid van institutionele beleggers, vermogensbeheerders en volmacht adviseurs.

Inhoudsopgave

  1. Volledige titel
  2. Disclaimer

1.

Volledige titel

Wijziging van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek, de Wet op het financieel toezicht en de Wet giraal effectenverkeer ter uitvoering van Richtlijn 2017/828/EU van het Europees Parlement en de Raad van 17 mei 2017 tot wijziging van Richtlijn 2007/36/EG wat het bevorderen van de langetermijnbetrokkenheid van aandeelhouders betreft (PbEU 2017, L 132)

 

2.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld en wordt zo nodig iedere 1 à 2 uur geactualiseerd. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.