Het regeerakkoord: de fiscale maatregelen en de gevolgen ervan, Wassenaar

Kasteel Oud-Wassenaar (gebouwd in 1876-1879)
datum 5 maart 2018
plaats Wassenaar
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Het regeerakkoord: de fiscale maatregelen en de gevolgen ervan

datum: 5 maart 2018 19:00

plek: Van der Valk Hotel Den Haag-Wassenaar, Zijdeweg 54, Wassenaar

Het nieuwe kabinet is sinds enkele maanden aan de slag met het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’. Dit akkoord bevat een groot aantal fiscale maatregelen. Wat zijn deze belastingmaatregelen? En wat zijn de gevolgen hiervan voor particulieren, ondernemers en bedrijven? Op maandag 5 maart organiseert het thematisch netwerk financiën in samenwerking met het netwerk belastingen en lokaal netwerk Wassenaar een bijeenkomst over de fiscale aspecten van het regeerakkoord van kabinet-RutteIII. Leden en niet-leden van de VVD zijn van harte uitgenodigd om in gesprek te gaan met experts én met de VVD-woordvoerder(s) op dit gebied.

Programma:

19.00 uur: Inloop

19:30 uur: Opening/Presentatie door Wil Vennix (Partner De Beer Belastingadviseurs, voorzitter Register Belastingadviseurs)

20:30 uur: Paneldiscussie met:

o Helma Lodders (Tweede Kamerlid VVD, portefeuille Belastingen),

o Martin Wörsdörfer (Tweede Kamerlid VVD, portefeuille MKB),

o Jos Beerepoot (Managing Director Group Tax ABN-AMRO, spreekt op persoonlijke titel),

o Hans Biesheuvel (oprichter van ONL voor ondernemers)

22:00 uur: Borrel

Het regeerakkoord bevat zowel gunstige als nadelige fiscale maatregelen voor de portemonnee van particulieren, ondernemers en bedrijven. Zo kunnen particulieren bijvoorbeeld baat hebben bij de introductie van het tweeschijvenstelsel en de verruimde box 3-vrijstelling. MKB’ers kunnen gaan profiteren van de lagere vennootschapsbelasting. Er zijn echter ook minder gunstige fiscale aspecten in het regeerakkoord opgenomen. Voorbeelden hiervan zijn de geleidelijke aanpassing van aftrekposten naar het lage tarief en de geleidelijke afschaffing van de ‘Wet Hillen’ - de aftrek wegens geen of geringe eigenwoningschuld.

Je kunt al je vragen hierover stellen aan experts op dit gebied, maar ook aan de woordvoerders van de VVD op fiscaal gebied. Aanmelding kan via MijnVVD of door een e-mail naar secretaris@financien.vvd.nl.


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...