Europasymposium van de Drie Utrechtse kathedralen

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 9 mei 2018 19:30 - 22:00
plaats Utrecht
locatie Start symposium is in de Gertrudiskapel, ingang Congrescentrum In De Driehoek, Willemsplantsoen 1c, 3511 Toon locatie
aanwezigen E.M.H. (Ernst) Hirsch Ballin i, P. (Peter) van Dalen i e.a.
organisatie Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) i

Op 9 mei 2018, Europadag, organiseren de Drie Utrechtse Kathedralen gezamenlijk een uitdagend Europasymposium getiteld: ‘Europa? Impuls Voor Verbinding!’ Als belangrijke maatschappelijke Utrechtse instellingen doen de Drie Kathedralen hiertoe gezamenlijk een aanzet teneinde de discussie over dit onderwerp te bevorderen, omdat de Europese Unie i in beginsel als een vredesinitiatief is gestart en ondanks huidige tegenstellingen ook nu kiemen voor vrede en verbinding in zich draagt. Op dit symposium zullen spreken Prof. Dr. E.M.H. (Ernst) Hirsch Ballin i, president van het Asser Instituut i en hoogleraar aan de Tilburg University en de UVA, tevens lid Adviesraad Internationale Vraagstukken i (AIV), en Europarlementariër drs. P. (Peter) van Dalen i, lid van de Fractie Europese Conservatieven en Hervormers i in het Europees Parlement i (ECR) en lid van ChristenUnie. Aansluitend kan er rechtstreeks door de deelnemers aan het symposium met hen in debat worden gegaan. Wij nodigen u van harte uit om voorafgaand aan het symposium de Europadag Vesper bij te wonen in de Domkerk. De Vesper start om 18.00 uur en duurt tot 18.45 uur.

Aanmelden: europadag.utrecht@gmail.com


1.

Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR)

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) is een kenniscentrum en adviesorganisatie van de regering en het parlement op het gebied van grote maatschappelijke vraagstukken.

De WRR informeert en adviseert de regering en het parlement over ontwikkelingen die de samenleving op de lange termijn kunnen beïnvloeden. Om dit te kunnen doen heeft de WRR regelmatig contact met onder meer beleidsmakers, politici en wetenschappers. Daarnaast werkt de WRR samen met universiteiten, overige adviesraden en planbureaus. De WRR is gestructureerd als een denktank.

2.

Meer over...