Reactie van: Provinsje Fryslân (dr A.M.J. RIEMERSMA) bij: wetswijziging Engels, Duits en Frans als deelvoertaal in het po

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: Provinsje Fryslân (dr A.M.J. RIEMERSMA) bij: wetswijziging Engels, Duits en Frans als deelvoertaal in het po
Document­datum 24-04-2014
Publicatie­datum 21-02-2018
Van Provinsje Fryslân (dr A.M.J. RIEMERSMA)

2.

Tekst

Vraag1 Wat is uw mening over het wetsvoorstel om scholen de mogelijkheid te bieden om tot 15 % van de lestijd in het Engels, Duits of Frans aan te bieden?

Goede ontwikkeling, dat scholen bewust meertalig onderwijs verzorgen, d.w.z. niet alleen het aanleren van de tweede of vreemde taal, maar uitdrukkelijk inzetten op het gebruik van de doeltalen als voertaal.

Hierbij twee kanttekeningen: (1) dit schooltaalbeleid heeft alleen blijvend nut als het doorgezet en doorontwikkeld wordt in het voortgezet onderwijs; (2) inclusief taalbeleid gericht op meertaligheid van de leerlingen behoort ook betrekking te hebben op andere moedertalen: migrantentalen en regionale talen, met name Fries.

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.