Reactie van: mr. J.W. Huizenga bij: Wet aanpak woonoverlast

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: mr. J.W. Huizenga bij: Wet aanpak woonoverlast
Document­datum 07-03-2014
Publicatie­datum 21-02-2018
Van mr. J.W. Huizenga

2.

Tekst

Vraag1 Wilt u reageren op de voorgestelde Wet aanpak woonoverlast? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een tekst te typen of door een document te downloaden.

Het voorstel lost een leemte in de, op overlast in de woonomgeving, toepasselijke regelgeving op en dat is goed nieuws. Een paar opmerkingen:

  • 1. 
    M.b.t. het bestanddeel ‘voor zover dat in diens vermogen ligt’ ligt mogelijk een risico op de loer dat woonoverlast door personen waarvan bekend is dat zij, bijv. vanwege een gebrekkige (geestelijke) ontwikkeling, niet kan worden aangepakt omdat bijv. komt vast te staan dat zij niet in staat zijn het effect van hun handelen te overzien. Wanneer een persoon niet kan overzien of begrijpen wat het effect is van zijn gedragingen dan kan er n.m.m. namelijk ook geen sprake van zijn dat het 'in diens vermogen' ligt om daarvoor te waken.
  • 2. 
    In bepaalde gevallen moet ook de eigenaar of (hoofd)huurder van de woning een last onder dwangsom kunnen worden opgelegd ook al veroorzaken zij de overlast niet zelf. Het gaat dan om gevallen waarin sprake is van huur/verhuur/onderverhuur aan personen van wie de identiteit niet uit het GBA kan worden gehaald
 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.