Reactie van: J.P. De Vries bij: Wet aanpak woonoverlast

1.

Kerngegevens

Officiële titel Reactie van: J.P. De Vries bij: Wet aanpak woonoverlast
Document­datum 12-03-2014
Publicatie­datum 21-02-2018
Van J.P. De Vries

2.

Tekst

Vraag1 Wilt u reageren op de voorgestelde Wet aanpak woonoverlast? Dan kunt u hier uw reactie geven. U kunt dat doen door een tekst te typen of door een document te downloaden.

Beste mijnheer dijkhoff, ik zou niet een verordenende bevoegdheid aan de gemeenteraad geven, maar de burgemeester de bevoegdheid geven tot oplegging van een gedragsaanwijzing en bestuurlijke boete bij recidive of ernstige gevallen.Mijn voorstel voor een wijziging art 174a gemeentewet (Victoria) zou zijn.

  • 1. 
    De burgemeester is bevoegd tot oplegging van een last onder bestuursdwang of dwangsom indien door gedragingen in de woning of het lokaal of op het erf de openbare orde rond de woning, het lokaal of het erf wordt verstoord.
  • 2. 
    De burgemeester is bevoegd tot oplegging van een bestuurlijke boete:
  • a. 
    indien de overtreder minder dan twee jaar voorafgaande aan die overtreding eenzelfde of een vergelijkbare overtreding heeft begaan, of
  • b. 
    Indien de overtreding gepaard gaat met een aantasting van het woongenot, een bedreiging van de leefbaarheid of een gevaar voor de gezondheid of veiligheid kan de burgemeester de bestuurlijke boete verhogen tot ten hoogste het bedrag dat is vastgesteld voor de ... categorie, bedoeld in artikel 23, vierde lid, van het Wetboek van Strafrecht.
 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.